© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko lacht om Mercedes, wil dat eigen rijders nog twee tienden vinden

27 jul. 2018 19:05 René Oudman 1 reacties
Na een prima openingsdag op de Hungaroring heeft Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko alle reden tot lachen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo besloten de vrijdag in Hongarije, vlak achter nummer één Sebastian Vettel, op een tweede en een derde plaats. Rivaal Mercedes liet het afweten: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwamen niet verder dan de posities vijf en zes.

"We zijn snel, maar nog niet snel genoeg", is de mening van Marko, die hij kenbaar maakt tegenover Motorsport-Magazin. "In de eerste sector hebben we nog twee of drie tienden van een seconde nodig, dan hebben we ook geen last meer van de zogenaamde ‘party mode’ van de tegenstanders. Sector één is namelijk de power sector. Met de juiste afstelling kunnen we een heel eind komen. Natuurlijk bestaat het gevaar dat we de banden slopen als we de jongens daar op de limiet laten rijden, maar we moeten werken aan die eerste sector."

Kijkend naar de zilverpijlen moet Marko in zijn vuistje lachen. "Het is een beetje komisch wat Mercedes doet. Ze behalen verschillende resultaten op de compounds en zitten er niet helemaal bij. Ferrari heeft weer problemen gehad met de soft, terwijl wij met beide compounds goed overweg kunnen. Inhalen is hier een dingetje en ik denk niet dat we zoveel sneller kunnen zijn dat de undercut een optie is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen