Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko lacht om ontmoedigen Red Bull-concurrenten: "Ik geniet hier wel van"

Hoe het Formule 1-seizoen van Red Bull gaat? Perfect, zo kan je het wel noemen. Helmut Marko geniet met volle teugen van de dominantie van het team en van Max Verstappen.

Verstappen Alonso Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zelfs in de verraderlijke omstandigheden van de Grand Prix van Nederland was het Max Verstappen die er met de overwinning vandoor ging. Negen zeges op rij, elf dit seizoen en dertien voor Red Bull. Het team is vooralsnog ongeslagen en kent een ongelooflijk dominant jaar. Ook al was er in de laatste ronden van de race op Circuit Zandvoort druk van Fernando Alonso, kwam Verstappen alsnog als eerste over de streep.

"Je kon zien dat Alonso alles gaf", zo blikt adviseur Helmut Marko terug bij Motorsport.com. "Op een gegeven moment zat hij zes tienden achter Max, dus dat was voor mij de zorgwekkendste situatie van de zondag. Toen ging mijn hartslag wel omhoog. Maar goed, Max heeft ook dat perfect onder controle gehouden en toen hij de inters eenmaal op temperatuur had, kon hij het weer controleren."

Met negen zeges op rij kunnen Red Bull en Verstappen in Monza, de volgende locatie voor de Formule 1, opnieuw geschiedenis schrijven. Tien zeges op rij: dat heeft een coureur nog nooit behaald. Hoe Marko daar naar kijkt? "Ik hoop vooral dat het zo door blijft gaan. Ik geniet wel van deze reeks!", zegt hij lachend.

De concurrenten van Red Bull hebben zelfs in wisselvallige omstandigheden nog geen serieuze kans gehad op de overwinning. Alonso kwam weliswaar in de buurt in de GP van Nederland, maar finishte bijna vier seconden achter Verstappen op de tweede plaats. De volgende kans? De Grand Prix van Italië op zondag 3 september.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami