Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko lacht om Verstappen na negeren Red Bull-wens: "Kan niet boos op hem zijn"

Max Verstappen pakte de volle mep, 26 punten, tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje. Over die laatste ronde was het laatste tijdens de race echter nog niet gezegd. Helmut Marko kan er wel om lachen.

Max Verstappen kreeg tijdens de GP van Spanje een waarschuwing van de stewards, nadat hij tot drie maal toe de track limits aan zijn laars had gelapt. Vervolgens werd hij door zijn engineer vriendelijk doch dringend verzocht om in het vervolg van de race braaf tussen de lijntjes te kleuren.

In het proces raadde Gianpiero Lambiase het Verstappen af om voor de snelste ronde te gaan. Verstappen wilde daar niets van weten en zette alsnog de snelste ronde neer. Als Helmut Marko met die problemen met de track limits wordt geconfronteerd, verschijnt er in gesprek met ORF een enorme glimlach op het gezicht van de Red Bull-adviseur.

"Wij maakten ons daar minder zorgen om dan de kijkers", antwoordt hij op de vraag van de interviewer van dienst, alvorens hij gniffelt. "En dan moet hij ook nog eens de snelste ronde rijden, terwijl zijn banden al lang niet meer zo goed waren als die van Checo (ten tijde van Perez' snelste ronde, red.). In die positie neem je normaal geen risico, maar die gedachte kan je bij Max niet verdrijven. Je kan niet boos op hem zijn."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen