Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko legt uit waardoor Verstappen zo succesvol is op de Red Bull Ring

Max Verstappen heeft al vier Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan in Oostenrijk. Helmut Marko legt uit waarom de Nederlander, en überhaupt Red Bull, hier zo succesvol is.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het thuiscircuit van Red Bull gaat Max Verstappen meestal erg goed. Op een aantal ongelukkige uitvalbeurten na veroverde hij vooral podiumplaatsen en overwinningen op de Red Bull Ring, maar wat is dé succesfactor van Verstappen naast zijn rijkunsten? Helmut Marko weet het wel. "Het is de motor", zegt hij tegen het Oostenrijkse ServusTV.

Marko legt uit dat er in Spielberg een soortgelijk voordeel is als Red Bull in Mexico heeft. "Honda heeft een speciale turbocharger, welke een klein maar belangrijk voordeel heeft op hoger gelegen locaties. Hier is dat 670 meter", aldus de man uit Graz. "Dit is hier erg belangrijk geweest."

"We hebben hier ook onze eerste overwinning met de Honda-motor gevierd (in 2019, red.). Dit is ook cruciaal geweest voor onze samenwerking en vooral tot aan 2025, tot wanneer wij kunnen terugvallen op hun motoren."

Marko onder de indruk van (Nederlandse) Verstappen-fans

De kans op de vijfde Oostenrijkse overwinning voor Verstappen is er volgens Marko zonder twijfel, mede doordat andere teams het wat zwaarder hebben. "Ik denk dat het weer wat lastiger wordt voor Mercedes. Zij moeten hun auto wat hoger afstellen, wat geen probleem is natuurlijk, ze zijn gewoon wat trager."

"Het lastigste hier is dat je erg snelle bochten hebt, een aantal krappe bochten én dat je twee keer moet remmen terwijl je harder dan 300 kilometer per uur rijdt. De set-up tussen mechanische en aerodynamische grip is hier cruciaal." Zorgen maakt Marko zich in ieder geval niet: "Max is hier de recordhouder met vier zeges en hij is erg gemotiveerd, vooral met de Nederlandse fans."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Net binnen

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"