Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko legt uit waardoor Verstappen zo succesvol is op de Red Bull Ring

Max Verstappen heeft al vier Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan in Oostenrijk. Helmut Marko legt uit waarom de Nederlander, en überhaupt Red Bull, hier zo succesvol is.

Op het thuiscircuit van Red Bull gaat Max Verstappen meestal erg goed. Op een aantal ongelukkige uitvalbeurten na veroverde hij vooral podiumplaatsen en overwinningen op de Red Bull Ring, maar wat is dé succesfactor van Verstappen naast zijn rijkunsten? Helmut Marko weet het wel. "Het is de motor", zegt hij tegen het Oostenrijkse ServusTV . Marko legt uit dat er in Spielberg een soortgelijk voordeel is als Red Bull in Mexico heeft. "Honda heeft een speciale turbocharger, welke een klein maar belangrijk voordeel heeft op hoger gelegen locaties. Hier is dat 670 meter", aldus de man uit Graz. "Dit is hier erg belangrijk geweest." "We hebben hier ook onze eerste overwinning met de Honda-motor gevierd (in 2019, red.). Dit is ook cruciaal geweest voor onze samenwerking en vooral tot aan 2025, tot wanneer wij kunnen terugvallen op hun motoren."

Marko onder de indruk van (Nederlandse) Verstappen-fans

De kans op de vijfde Oostenrijkse overwinning voor Verstappen is er volgens Marko zonder twijfel, mede doordat andere teams het wat zwaarder hebben. "Ik denk dat het weer wat lastiger wordt voor Mercedes. Zij moeten hun auto wat hoger afstellen, wat geen probleem is natuurlijk, ze zijn gewoon wat trager." "Het lastigste hier is dat je erg snelle bochten hebt, een aantal krappe bochten én dat je twee keer moet remmen terwijl je harder dan 300 kilometer per uur rijdt. De set-up tussen mechanische en aerodynamische grip is hier cruciaal." Zorgen maakt Marko zich in ieder geval niet: "Max is hier de recordhouder met vier zeges en hij is erg gemotiveerd, vooral met de Nederlandse fans."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi