Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko legt uit welk talent Verstappen en Schumacher hebben: 'Zou Hamilton moeten weten'

Max Verstappen haalt volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko veel meer performance uit zijn bolide dan mogelijk. Dit is een talent wat F1-grootheden als Michael Schumacher en Ayrton Senna ook hebben, aldus de man uit Graz.

Helmut Marko heeft in zijn Formule 1-carrière veel grootheden voorbij zien komen. De talentscout en adviseur van Red Bull houdt al jarenlang de toptalenten nauwlettend in de gaten en ziet waar ze het verschil maken. Max Verstappen heeft volgens Marko iets wat maar weinig coureurs hebben, zo legt hij uit wanneer hem gevraagd wordt naar de overeenkomsten en verschillen met F1-legendes als Michael Schumacher en Ayrton Senna. "Het is niet te vergelijken omdat het verschillende tijdperken zijn, maar wat ze allemaal hebben: een volledige focus, een soort meedogenloosheid", zegt de Red Bull-adviseur bij Autorevue . "Ze hebben niets anders dan: 'Ik wil winnen! En daar zal ik alles voor doen'. Ze overstijgen wat normaal niet mogelijk is, dat doet me denken aan de kwalificatieronde van Max in Jeddah. Al lukte het toen niet helemaal." Op het stratencircuit in Saoedi-Arabië reed Verstappen tijdens de kwalificatie een verbluffende ronde, waarbij hij op weg was om poleposition te veroveren met enkele tienden marge op titelrivaal Lewis Hamilton. In de laatste bocht ging het echter mis, waardoor hij zijn bolide moest parkeren en genoegen moest nemen met de derde startplaats voor de race.

"In de races zou Hamilton dat al moeten weten"

Ondanks de mislukte kwalificatieronde was Marko enorm onder de indruk van Verstappen en zijn rijkunsten. "Je kon zien dat hij de auto zo over de limiet reed, dat was visueel heel goed zichtbaar", looft hij. Dit zag de man uit Graz ook vaak bij Schumacher en Senna, een talent waardoor de concurrentie extra goed moet opletten bij de Nederlander. "In de races zal Hamilton moeten weten dat je bij Verstappen geen enkel gaatje open kunt laten", vervolgt Marko. "Hij steekt zijn bolide er zo tussen, terwijl de ander hem nog niet eens in zijn spiegels ziet. Deze ongelofelijke wilskracht en het nodige talent maakt juist het verschil."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi