Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko stipt twee belangrijke factoren aan die Verstappen en Red Bull in de hand werken

Red Bull was altijd al sterk in de technische gedeeltes van een circuit, maar op de lange rechte stukken kwamen ze vroeger vaak wat tekort ten opzichte van de concurrenten. Dat is in 2022 wel anders. Adviseur Helmut Marko legt uit hoe.

Verstappen Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De RB18 van Red Bull is dit Formule 1-seizoen op alle fronten een sterke bolide. In de voorgaande jaren moest de auto het vooral hebben van de bochtige, technische sectoren van de circuits, maar dit jaar is ook de topsnelheid zeer competitief. Alleen Ferrari komt in de buurt van Red Bulls prestaties.

Helmut Marko, adviseur van de Oostenrijkse renstal, legt uit waardoor ze dit jaar veel sneller zijn op het rechte stuk. "Het concept van de auto komt natuurlijk van Adrian Newey", zo trapt hij af bij Motorsport.com. "Hij is erin geslaagd om een auto te ontwerpen die veel downforce levert, zonder veel last van luchtweerstand te hebben."

Honda-motor zeer sterk in 2022

Bovendien kwam er uit Japan ook een belangrijke ontwikkeling. "Daarnaast heeft Honda geweldig doorontwikkeld na vorig jaar", vervolgt Marko, doelend op de motorleverancier van vorig jaar (en achter de schermen ook van dit jaar). "De overstap naar E10-brandstof heeft ons nauwelijks vermogen gekost. De goede topsnelheid is dus een combinatie van die twee factoren."

Het is een voordeel dat bij Red Bull al jaren werd gemist. Marko geniet van de situatie: "Het maakt de aanpak van de races ook heel anders. In de voorbije jaren waren we op het rechte stuk meestal het langzaamste team, maar nu juist het snelste. Dat is natuurlijk aangenaam. Al helemaal omdat we in de bochten maar weinig verliezen."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022