Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko looft weekend Red Bull en bandenfluisteraar Verstappen: "Er zat gelijk muziek in"

Max Verstappen moest even diep in de verdedigende buidel tasten, maar deed genoeg om de McLarens van zich af te houden. Waar Verstappen het verschil maakte? Helmut Marko heeft daar wel een idee over.

Verstappen McLaren Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Helmut Marko blikt in gesprek met Sky Deutschland met genoegen terug op de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Hij zag Max Verstappen na een gevecht met McLaren uiteindelijk toch redelijk soeverein winnen. Waar hij het verschil maakte?

"Ik denk dat het een heel spannend sportief gevecht was, absoluut op de limiet. En Max slaagde erin om geleidelijk het gat te openen zonder de banden te overbelasten. Dat was de doorslaggevende factor en heel, heel sterk. En ook de manoeuvre in bocht vier, waar hij gelijk weer een inhaalactie plaatste op Lando Norris... Vanaf dat moment had hij het onder controle."

Toch moest Marko hem even knijpen toen Norris voorbij kwam aan Verstappen. "Dat was best zenuwslopend. Max wist er weer voor te komen, nadat Norris hem voorbij stak. En ik denk dat het een voordeel was dat de twee McLaren toen met elkaar vochten."

Daarbij komt ook het feit dat Red Bull het al gelijk beter voor elkaar heeft dan in de voorgaande races, daar waar de Oostenrijkse renstal drie trainingen nog had om de juiste afstelling te vinden. "Er zat vanaf de eerste ronde op de vrijdag gelijk muziek in en dat was cruciaal. Als we hier de gebruikelijke problemen hadden gehad en niet vanaf poleposition waren gestart, was deze overwinning veel moeilijker geweest, zo niet onmogelijk", zo is de eindconclusie van Marko.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"