Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2023

Marko lovend over Perez na Sprint Shootout: "Was erg snel op gebruikte banden"

Max Verstappen en Sergio Perez reden in de Sprint Shootout voor de Grand Prix van Brazilië naar de tweede en derde plaats. Red Bull-adviseur Helmut Marko duidt waarom er geen snelste tijd in zat.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Sprint Shootout in Brazilië was er één van kleine marges. Lando Norris reed uiteindelijk op het moment suprême de snelste tijd voor Max Verstappen en Sergio Perez. Het verschil naar de beide Red Bull-coureurs? 61 duizendsten en iets meer dan een tiende. Een foutje minder en Verstappen had wel de eerste startpositie opgeëist, denkt Helmut Marko bij Sky Sport.

"Hij verloor wat tijd in bocht 4 en bocht 10 en met deze tijdsverschillen heeft dat gewoon gevolgen", vertelt Marko. "Maar ik denk dat het een spannende race wordt. Qua banden denk ik dat we er goed voor staan. Zoals iedereen weet is Max niet de grootste fan van het sprintformat, maar ik denk dat het ons hier wel goed uitkomt."

De 80-jarige Oostenrijker heeft ook positieve woorden in petto voor Perez. "Checo was erg snel. We moeten niet vergeten dat hij met een gebruikte set softs reed omdat hij geen nieuwe set wilde riskeren. Hij zal dus zeker sterk zijn in de sprintrace en de hoofdrace."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"