Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko maakt zich niet druk en grijnst: "We zijn snel genoeg"

Terwijl de meeste mensen binnen Red Bull van een moeizame vrijdag spraken, laat opperpositivo Helmut Marko een veel positiever tegengeluid horen. Volgens hem is er niet zoveel aan de hand.

Perez Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat Sergio Perez in de ochtend crashte met Esteban Ocon was voor Red Bull natuurlijk niet heel erg gunstig. De Mexicaan kreeg dan ook een veeg uit de pan van teamadviseur Helmut Marko, die hem als schuldige voor het incident aanwees. In de middagsessie viel Max Verstappen stil en uit met een kapotte aandrijfas. Ook niet ideaal, zo weet ook Marko, maar van paniek is geen sprake. Integendeel.

"Natuurlijk was niet alles rooskleurig op de vrijdag", zo wordt hij geciteerd door het Duitse Motorsport-Magazin. "We weten echter dat we snel zijn", vervolgt hij, waarna hij wordt uitgenodigd aan te duiden hóé snel dan wel. "Snel genoeg", antwoordt hij met een grijns op zijn gezicht.

Zijn woorden klinken heel anders dan de woorden van teambaas Christian Horner, die in tegenstelling tot Marko wel bevreesd is voor Mercedes, dat juist een probleemloze dag kende en veel overtuigender voor dag kwam dan in Bahrein drie weken geleden.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1