© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Max Verstappen heeft zich dit seizoen geweldig ontwikkeld'

23 dec. 2017 07:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Dr. Helmut Marko van Red Bull Racing blikt terug op 2017 en staat ook stil bij de stormachtige ontwikkeling van Max Verstappen. De Nederlander kende veel tegenslag, maar sloeg terug in oktober.

Marko: 'We hebben geen voorkeurscoureur, maar ik hou van de snelste'

Helmut Marko erkent dat het Formule 1 seizoen 2017 niet heeft opgeleverd wat hij ervan verwacht had. Windtunnelproblemen en een onbetrouwbare Renault-motor zorgden voor veel achterstand. Over de twee coureur is Marko wel tevreden zo laat hij aan F1.com weten.

"Ricciardo had het lastig in de eerste helft van het seizoen, maar wist zich aan te passen en een aantal races was hij gelijkwaardig of zelfs sneller dan Max Verstappen. Ik ben van mening dat beide coureurs zichzelf ontwikkeld hebben ten opzichte van vorig seizoen. Ze pushen elkaar naar een hoger niveau en hopelijk is dat volgend jaar de top."

"We hadden veel pech en haalden meer dan 10 keer de finish niet. Denk daar eens over na! Dit record spreekt voor zichzelf. Zonder dat zouden we veel hoger in het wereldkampioenschap zijn geëindigd. Waarschijnlijk waren we dan het tweede team."

De interviewer van F1.com merkt op dat Marko een voorkeur lijkt te hebben voor Max Verstappen. Marko spreekt dat tegen.

"Ik heb geen voorkeur voor hem! Maar in de kwalificatie was hij meestal het snelste. Met liefst zeven uitvalbeurten was het geen makkelijk seizoen voor hem en zijn moraal kreeg soms een flinke knauw. Max kende een steile leercurve en kwam er sterker uit. Zijn twee overwinningen zijn daar het bewijs van."

"We hebben geen nummer een coureur. Beide coureurs krijgen een gelijk behandeling en het is aan hun om de slagvolgorde te bepalen. Ik hou altijd van de snelste coureur!", zegt Marko lachend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen