Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Max Verstappen heeft zich dit seizoen geweldig ontwikkeld'

Dr. Helmut Marko van Red Bull Racing blikt terug op 2017 en staat ook stil bij de stormachtige ontwikkeling van Max Verstappen. De Nederlander kende veel tegenslag, maar sloeg terug in oktober.

Helmut Marko erkent dat het Formule 1 seizoen 2017 niet heeft opgeleverd wat hij ervan verwacht had. Windtunnelproblemen en een onbetrouwbare Renault-motor zorgden voor veel achterstand. Over de twee coureur is Marko wel tevreden zo laat hij aan F1.com weten. " Ricciardo had het lastig in de eerste helft van het seizoen, maar wist zich aan te passen en een aantal races was hij gelijkwaardig of zelfs sneller dan Max Verstappen. Ik ben van mening dat beide coureurs zichzelf ontwikkeld hebben ten opzichte van vorig seizoen. Ze pushen elkaar naar een hoger niveau en hopelijk is dat volgend jaar de top." " We hadden veel pech en haalden meer dan 10 keer de finish niet. Denk daar eens over na! Dit record spreekt voor zichzelf. Zonder dat zouden we veel hoger in het wereldkampioenschap zijn geëindigd. Waarschijnlijk waren we dan het tweede team."

De interviewer van F1.com merkt op dat Marko een voorkeur lijkt te hebben voor Max Verstappen. Marko spreekt dat tegen. " Ik heb geen voorkeur voor hem! Maar in de kwalificatie was hij meestal het snelste. Met liefst zeven uitvalbeurten was het geen makkelijk seizoen voor hem en zijn moraal kreeg soms een flinke knauw. Max kende een steile leercurve en kwam er sterker uit. Zijn twee overwinningen zijn daar het bewijs van." " We hebben geen nummer een coureur. Beide coureurs krijgen een gelijk behandeling en het is aan hun om de slagvolgorde te bepalen. Ik hou altijd van de snelste coureur!", zegt Marko lachend.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'