© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Max Verstappen maakte fout tijdens eerste pitstop'

17 jul. 2017 14:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen behoorde weer eens tot één van de smaakmakers van een Formule 1 race. Dit keer waren er geen problemen bij zijn RB13 en vocht hij ronden lang een verbeten strijd uit met Sebastian Vettel. Het lukte Ferrari pas met de undercut om voorbij aan Max Verstappen te komen. Verstappen werd uiteindelijk vierde in Engeland.

Helmut Marko genoot van duel tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel

Na afloop van de GP van Engeland was iedereen het erover eens dat het gevecht tussen Verstappen en Vettel hard maar fair was. Ronden lang vocht de 19-jarige Red Bull coureur voor zijn plek waarbij de twee kemphanen enig contact niet schuwde. Vettel zag zich geen kans om de Nederlander op de baan te passeren waarna Ferrari besloot te gokken op de undercut.

Vettel kwam dan ook vroeg in de race naar binnen voor een vers setje rubbers waarna Verstappen een ronde later de aanval probeerde te pareren. Zijn pitstop verliep echter niet vlekkeloos. Een van de wielmoeren ging niet in een keer terug op het wiel, waardoor Max achter Vettel terug kwam op de baan.

Teamadviseur Helmut Marko verklaarde aan Motorsport Magazin wat er precies misging. Hij legt uit dat Verstappen een fout maakte bij de stop.

"Max stond niet op de rem. Dat heeft ons tijd gekost. Anders was hij geheid voor Vettel terug op de baan gekomen."

Een coureur moet tijdens de pitstop zijn voet op de rem houden, omdat de wielen anders doordraaien. Om die reden ging bij Max de wielmoer er niet goed op.

Op de vraag of het duel tussen Verstappen en Vettel te hard was, antwoordt de Oostenrijker: "Nee, dat ging allemaal goed, dus prima."

Aan het einde van de Grand Prix klaagde ook Verstappen over zijn banden. Uit voorzorg werd hij in de slotfase nog naar binnen gehaald voor een vers setje. Door de lekke band van Vettel kwam Verstappen uiteindelijk als vierde over de streep.

"Max had ongeveer hetzelfde probleem als wat ze bij Ferrari hadden. Gelukkig niet zo erg. Hij had meer problemen met zijn banden dan Daniel Ricciardo. Dit kwam door de settings. Ricciardo heeft tijdens de race de voorvleugel nog wat versteld, Max heeft dit niet gedaan. Alles bij elkaar zijn we tevreden over het verloop van de race."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen