Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Mercedes verliest terrein bij gebrek aan eigen B-team"

Mercedes lijkt na een weekje testen in Barcelona niet meer de logische favoriet voor het nieuwe seizoen. Red Bulls Helmut Marko doet een gooi naar de oorzaak daarvan.

Helmut Marko heeft er na afloop van de vorige testweek geen geheim van gemaakt dat wat hem betreft Ferrari er het beste voor staat en Mercedes van de top drie-teams het slechtst. De Oostenrijker denkt te weten waar Mercedes het laat liggen.

"Mercedes staat er alleen voor. Ja, Racing Point en Williams rijden ook met Mercedes-motoren, maar die laten zich er niet toe verleiden een B-team van Mercedes te worden. Ik heb niet het idee dat Mercedes enorm veel in de melk te brokkelen heeft bij die teams", aldus Marko in gesprek met Auto Bild . Ferrari beschikt met Haas F1 en in zekere zin ook Alfa Romeo wél over een B-team, zoals Red Bull kan leunen op Toro Rosso als testlaboratorium voor het grotere zusterteam: "Wij hebben de vruchten geplukt van wat ontwikkelingswerk dat Toro Rosso in samenwerking met Honda heeft gedaan. Op enig moment offerde dat team zich zelfs een beetje op voor Red Bull Racing. Dat maakt echter niet alleen ons sterker, maar ook Toro Rosso zelf."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"