© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Misschien laat Red Bull bewust de pole schieten in Mexico"

27 okt. 2018 19:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen was op vrijdag veruit de snelste Formule 1-coureur en ook in de afsluitende derde vrije training gaf hij zijn visitekaartje af door opnieuw de snelste te zijn. De viervoudig GP-winnaar begint als de grote favoriet voor pole aan de kwalificatie voor de GP van Mexico, maar de vraag is of hij alles op alles gaat zetten om daadwerkelijk de pole binnen te halen.

Mocht Verstappen de pole pakken dan wordt hij daarmee de jongste polesitter in de Formule 1 ooit. Verstappen zelf gaf gisteravond bij Ziggo Sport al aan dat hij liever van de tweede plek vertrekt en dan de race wint in plaats van andersom.

Ook teamadviseur Helmut Marko is ervan overtuigd dat Red Bull in Mexico haar slag kan slaan. De Oostenrijker is zelfs bereid om daarvoor eventueel de pole op te offeren. Tegenover Auto Motor Und Sport verklaart hij het volgende: "We kunnen inderdaad in Mexico winnen en als we zien dat het uit tactisch oogpunt beter is om de pole te laten schieten, dan doen we dat."

Marko doelt hiermee op de lay-out van het circuit. De run naar de eerste bocht is erg lang, waardoor het voor de nummer twee makkelijk is om te slipstreamen en toe te slaan. Verstappen vertrok vorig jaar vanaf de tweede startplek en verschalkte polesitter Sebastian Vettel direct bij de start om vervolgens op dominante wijze de overwinning in Mexico binnen te halen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen