Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Misschien laat Red Bull bewust de pole schieten in Mexico"

Max Verstappen was op vrijdag veruit de snelste Formule 1-coureur en ook in de afsluitende derde vrije training gaf hij zijn visitekaartje af door opnieuw de snelste te zijn. De viervoudig GP-winnaar begint als de grote favoriet voor pole aan de kwalificatie voor de GP van Mexico, maar de vraag is of hij alles op alles gaat zetten om daadwerkelijk de pole binnen te halen.

Mocht Verstappen de pole pakken dan wordt hij daarmee de jongste polesitter in de Formule 1 ooit. Verstappen zelf gaf gisteravond bij Ziggo Sport al aan dat hij liever van de tweede plek vertrekt en dan de race wint in plaats van andersom.

Ook teamadviseur Helmut Marko is ervan overtuigd dat Red Bull in Mexico haar slag kan slaan. De Oostenrijker is zelfs bereid om daarvoor eventueel de pole op te offeren. Tegenover Auto Motor Und Sport verklaart hij het volgende: "We kunnen inderdaad in Mexico winnen en als we zien dat het uit tactisch oogpunt beter is om de pole te laten schieten, dan doen we dat." Marko doelt hiermee op de lay-out van het circuit. De run naar de eerste bocht is erg lang, waardoor het voor de nummer twee makkelijk is om te slipstreamen en toe te slaan. Verstappen vertrok vorig jaar vanaf de tweede startplek en verschalkte polesitter Sebastian Vettel direct bij de start om vervolgens op dominante wijze de overwinning in Mexico binnen te halen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi