© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko mist Lauda: "Zonder hem is een Grand Prix niet hetzelfde"

22 aug. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
Mercedes en Red Bull Racing zijn op de baan grote rivalen, maar naast het circuit bestaan er onderlinge vriendschappen. Zo gaan Mercedes-adviseur Niki Lauda en Red Bull-talentscout Helmut Marko al meer dan een halve eeuw met elkaar terug. De laatstgenoemde mist zijn maatje, die kortgeleden een longtransplantatie moest ondergaan, tijdens de Grands Prix.

"Volgens mij weten we allemaal inmiddels wel dat de situatie waarin Niki zich bevond zeer kritiek was, en het is nog altijd niet zeker of de ‘nieuwe’ longen door het lichaam worden geaccepteerd", belicht Marko Lauda's toestand bij het Oostenrijkse Servus TV. "Niki heeft onze steun nodig en wij weten dat hij een ongelooflijke vechter is. Er zijn nu twee Grands Prix verreden zonder zijn aanwezigheid en ik moet toegeven dat het niet als vanouds voelt. Zonder Niki is het niet hetzelfde."

Doktoren hebben uitgesloten dat Lauda in 2018 nog Grands Prix kan bezoeken. Hoe lang zijn herstelperiode precies gaat duren is onbekend, maar feit is dat Lauda vanwege zijn leeftijd van 69 jaar waarschijnlijk een langere revalidatietijd nodig heeft dan gemiddeld gebruikelijk is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen