Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko na teleurstellende kwalificatie: "Tactische misser van Red Bull"

Voor de tweede maal op rij beleefde Red Bull een teleurstellende kwalificatie in de regen. Een verkeerde tactiek bezorgde Verstappen en Ricciardo slechts de zevende en achtste positie.

De Nederlandse Formule 1-fans veerden op toen de hemelsluizen zich openden boven Spa-Francorchamps. In de eerste ronden op een natte baan was Max Verstappen continu in de top drie te vinden, maar door een falende tactiek start hij morgen slechts als zevende.

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft daar wel een verklaring voor. "We hebben buiten regenspotters staan en die verwachtten dat er meer neerslag zou komen. Na twee ronden stopte het met regenen en de baan werd razendsnel droog. We verloren enkele plaatsen doordat we geen brandstof meer hadden", laat hij aan ORF weten. "Op de natte baan ging het goed en waren we net iets langzamer dan Raikkonen. Onze fout was dat we geen brandstof meer aan boord hadden toen de baan opdroogde. We hadden meer brandstof aan boord moeten hebben, dit was een tactische fout."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'