Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko neemt het op voor Hamilton in meningsverschil met FIA

Lewis Hamilton krijgt steun uit een onverwachtse hoek bij de discussie rondom de 'juwelenregel'. Helmut Marko staat aan de kant van de Mercedes-coureur en vindt dat de rijders zelf de keuze moeten maken of ze sieraden wel of niet dragen tijdens het racen.

Vanaf de Grand Prix van Monaco moet ook Lewis Hamilton de 'juwelenregel' van de FIA volgen. Vooralsnog is voor de Mercedes-coureur een medische uitzondering gemaakt, waardoor hij bepaalde sieraden mag dragen. Het verbod op sieraden bestaat al enige tijd, maar wordt pas sinds dit Formule 1-seizoen gehandhaafd. Er is veel kritiek op, onder andere ook door Hamilton zelf. Ook Helmut Marko is het niet eens met de FIA-regels. De Red Bull-adviseur neemt het op voor Hamilton. "Ik denk dat men hierin te ver gaat", laat hij weten aan RTL Deutschland . "Het is een individuele beslissing van een coureur en dus van Hamilton." "Ik ben er zeker van dat hij zijn juwelen al een aantal jaar heeft. Waarom dan ineens al dit gedoe? Men moet andere zorgen hebben en men moet de individualiteit van de coureurs accepteren en respecteren."

Hamilton moet 'vaste' piercings weghalen

In de event notes van de FIA werd onlangs bekendgemaakt dat er consequenties zijn voor coureurs die de juwelenregel niet opvolgen. Het wordt nu gezien als onderdeel van de technische keuring, waardoor de rijders in theorie kunnen worden 'afgekeurd' en niet mee mogen doen aan de Formule 1-sessies. Hamilton maakte vlak na het bekendmaken van de regel een duidelijk statement tegen de FIA door met extra veel sieraden bij de persconferentie te verschijnen, maar gaf even later - grotendeels - gehoor aan de regels. Alleen een aantal vaste piercings kon hij nog niet verwijderen. Hiervoor krijgt hij tot aan de GP van Monaco de tijd om ze te verwijderen.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen