Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko neemt het op voor Hamilton in meningsverschil met FIA

Lewis Hamilton krijgt steun uit een onverwachtse hoek bij de discussie rondom de 'juwelenregel'. Helmut Marko staat aan de kant van de Mercedes-coureur en vindt dat de rijders zelf de keuze moeten maken of ze sieraden wel of niet dragen tijdens het racen.

Hamilton Lewis
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Vanaf de Grand Prix van Monaco moet ook Lewis Hamilton de 'juwelenregel' van de FIA volgen. Vooralsnog is voor de Mercedes-coureur een medische uitzondering gemaakt, waardoor hij bepaalde sieraden mag dragen. Het verbod op sieraden bestaat al enige tijd, maar wordt pas sinds dit Formule 1-seizoen gehandhaafd. Er is veel kritiek op, onder andere ook door Hamilton zelf.

Ook Helmut Marko is het niet eens met de FIA-regels. De Red Bull-adviseur neemt het op voor Hamilton. "Ik denk dat men hierin te ver gaat", laat hij weten aan RTL Deutschland. "Het is een individuele beslissing van een coureur en dus van Hamilton."

"Ik ben er zeker van dat hij zijn juwelen al een aantal jaar heeft. Waarom dan ineens al dit gedoe? Men moet andere zorgen hebben en men moet de individualiteit van de coureurs accepteren en respecteren."

Hamilton moet 'vaste' piercings weghalen

In de event notes van de FIA werd onlangs bekendgemaakt dat er consequenties zijn voor coureurs die de juwelenregel niet opvolgen. Het wordt nu gezien als onderdeel van de technische keuring, waardoor de rijders in theorie kunnen worden 'afgekeurd' en niet mee mogen doen aan de Formule 1-sessies.

Hamilton maakte vlak na het bekendmaken van de regel een duidelijk statement tegen de FIA door met extra veel sieraden bij de persconferentie te verschijnen, maar gaf even later - grotendeels - gehoor aan de regels. Alleen een aantal vaste piercings kon hij nog niet verwijderen. Hiervoor krijgt hij tot aan de GP van Monaco de tijd om ze te verwijderen.

21 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez