Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Niemand kan Mercedes verslaan met deze motor'

De dominante pole van Lewis Hamilton zorgt voor veel commotie binnen de Formule 1. Veel criticasters zien in de pole de bevestiging dat de Mercedes-motor te dominant is. Onder hen is ook Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Voor aanvang van het seizoen vreesden veel mensen al voor de dominantie van de Mercedes-motor. Het team is al vier jaar lang een klasse apart op motorisch vlak en waarschuwde dat de kwalificatiemodus nog beter is. Hamilton leverde daar direct het bewijs van door afgetekend naar de pole te rijden. Helmut Marko vindt dat Mercedes iedereen voor de gek houdt. " Van de ene op de andere ronde zijn ze bijna één seconde sneller. Dat is ongelooflijk. Ze houden iedereen voor de gek." "Ze kunnen het vermogen open draaien middels een knopje op het stuur. Ik zei al tegen Ferrari dat Mercedes een halve seconde voor zou liggen, maar ze geloofden me niet", laat Marko aan Formule1.nl weten.

Marko gaat daarbij nog een stap verder. Hij voorspelt dat ze die voorsprong behouden tot en met 2021. "Met deze motor kan niemand Mercedes verslaan, ze zijn een klasse apart. Wij hebben een hele goede auto en kunnen daarom in de buurt blijven, maar dit is erg frustrerend. Met het huidige reglement zal Mercedes de voorsprong tot en met 2021 behouden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden