Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko 'niet depressief' na kwalificatie: "Dat moet beter bij ons passen"

Lewis Hamilton was overtuigend het snelste tijdens de kwalificatie voor de sprintrace op het circuit van Interlagos. Desondanks luiden de alarmbellen niet bij Red Bull.

Max Verstappen keek tijdens de kwalificatie in Brazilië tegen een achterstand van liefst vier tienden aan. Toch vertelt deze achterstand niet het volledige verhaal, oordeelt Helmut Marko na afloop. "Realistisch gesproken zou het twee tienden zijn. Max maakte een fout in bocht 2 en nog een in bocht 4 en op het rechte stuk had hij ook een hapering. Het was geen optimale ronde en de afstelling was ook niet zo goed. We slaagde er niet in om de juiste balans te vinden en de banden in het juiste temperatuurvenster te krijgen", verklaart Marko. Marko wil niet spreken van een alarmerende situatie en gaat ervan uit dat de race beter gaat verlopen. "Het is een feit dat we beter zijn met volle tanks, hoewel we tijdens de sprintrace natuurlijk niet dat gewicht hebben." "Als we die race als tweede kunnen finishen zou dat een groot succes zijn. Op zondag lopen de temperaturen op tot 25 graden en dat is ook iets dat beter bij ons moet passen. We zijn dan ook zeker niet gedeprimeerd."

Verstappen en Red Bull worstelen met lage temperaturen

Verstappen klaagde over het oververhitten van zijn banden, met name in bocht 8. Daardoor kwam hij niet tot een optimale ronde. In de tweede run in Q3 probeerde Red Bull wat anders met Verstappen, maar dat veranderde volgens Marko weinig: "Het had niet veel effect. Vandaag hadden we gewoon minder grip." "Het heeft te maken met de topsnelheid van Mercedes, waardoor we gedwongen zijn om tot het uiterste te gaan en bij deze lagere temperaturen hebben we het vaak zwaar." Marko ziet een groot voordeel voor Hamilton die met een nieuwe motor onderweg is: "Dat is zeker. Je kunt ook zien dat Perez maar vlak achter Bottas staat. Het effect van de nieuwe motor is duidelijk en Mercedes kan voluit gaan nu."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi