Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Niet verwacht dat Verstappen nu al zo dominant zou zijn"

Max Verstappen heeft na het winnen van de Grand Prix van Miami evenveel Red Bull-overwinningen als Sebastian Vettel. Helmut Marko wist dat de Nederlander goed was, maar zó goed?

Sebastian Vettel zorgde voor de eerste grote successen van Red Bull, dat tussen 2010 en 2013 alle Formule 1-titels wist te veroveren. De Duitser won de coureurstitel vier jaar op rij en scoorde in totaal 38 overwinningen toen hij nog voor het Oostenrijkse topteam reed.

Na het winnen van de Grand Prix van Miami heeft ook Verstappen 38 overwinningen gescoord voor Red Bull. Helmut Marko is onder de indruk, al had hij de overwinningen wel aan zien komen. "Toen we Max binnenhaalden was ik altijd vol vertrouwen dat hij races zou gaan winnen, maar niet dat hij op deze jonge leeftijd al zo dominant zou zijn", aldus de Red Bull-adviseur tegenover De Telegraaf.

"Maar dat dachten we destijds ook met Vettel niet. Het laat zien dat je met z'n allen innovatief en moedig moet zijn. We staan nu als team op 97 overwinningen: nog drie te gaan tot de honderd. Helaas heeft het niet zo mogen zijn dat onze baas dit kan meemaken", zegt Marko, doelend op het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz in 2022.

Marko: "Niemand kan ons bijhouden"

Red Bull heeft alle vijf de Formule 1-races dit seizoen gewonnen en is vooralsnog dus ongeslagen gebleven. Met meerdere één-twee-finishes en een duidelijk gat naar de rest van de F1-grid maken ze indruk op vriend en vijand, maar voor hoe lang? Meerdere teams beloven met updates te komen nu het Europese deel van de kalender zal beginnen.

Marko is echter niet bang. "Wij staan ook niet stil", zo vervolgt de adviseur van de Oostenrijkse renstal. "Maar laten we zien met wat voor groot pakket Mercedes komt. Tot nu toe kan niemand ons bijhouden tijdens de race. Gelukkig..."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull slijpt messen na Mercedes-jacht op Verstappen