Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Ongelofelijk domme pech voor Max Verstappen"

De kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten liep voor Max Verstappen uit op een fikse teleurstelling. Nadat hij in het eerste deel de vijfde tijd had genoteerd, brak zijn wielophanging af nadat de Nederlander over de kerbs was gegaan. Daarmee kwam zijn kwalificatie tot een vroegtijdige einde.

"Max heeft ongelofelijk veel pech gehad. Hij is op een ongelukkige wijze over de kerbstone gereden waarbij blijkbaar iets is afgebroken," aldus teamadviseur Marko over de tegenvaller.

Het lukte Red Bull vervolgens niet om de auto van de Nederlander op tijd klaar te krijgen voor het tweede deel van de kwalificatie. Verstappen start daardoor in de race vanaf de dertiende plek en staat dus voor een inhaalrace. Het team heeft op dit moment nog geen idee waarom de ophanging is afgebroken. "Dit is ook al gebeurd in het voorjaar toen Max ook over een kerbstone reed. We moeten dit dan ook nauwkeurig onderzoeken." "Op dit moment hebben we nog geen enkel idee waardoor deze schade is ontstaan. Het zal wel gewoon domme pech zijn geweest."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'