Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko: "Ik weet zeker dat ik het coronavirus heb gehad"

Volgens Helmut Marko is hij vrijwel zeker besmet geweest met het coronavirus. Vandaag de dag zou hij immuun zijn voor het gevreesde virus.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko heeft zich in recente weken zeer stelling uitgelaten over het coronavirus en hoe dat in zijn ogen wel of niet bestreden moet worden. Alle extreme voorzorgsmaatregelen mogen wat hem betreft allemaal wel een tandje minder, zelfs nadat hij het virus naar eigen zeggen zelf onder de leden heeft gehad.

"Half februari kampte ik met een stevige verkoudheid, die gepaard ging met een nare hoest. Dat hield zo'n tien dagen aan, wat ik voor mijn doen aan de lange kant vond. Vandaag de dag ben ik er vrijwel zeker van dat dat het coronavirus is geweest", aldus de Red Bull-teamadviseur in gesprek met F1-insider.com.

Het grootste bewijs voor zijn eigen diagnose kwam kort na de afgelaste Grand Prix van Australië: "Ik kreeg het niet tijdens de terugreis van Melbourne naar Dubai, terwijl dat vliegveld met al die duizenden mensen een ultieme corona-hotspot is. Dat ik het daar niet heb opgelopen, kan alleen maar betekenen dat ik op dat moment al immuun was."

Nu hij zegt veilig te zijn voor het coronavirus, baalt hij van de extreme rust in Oostenrijk, meer bepaald in zijn woonplaats Graz - "Het lijkt wel een spookstad." Om de frustratie tegen te gaan, zo gaf hij al eerder aan, duikt hij graag met houthakkersgereedschap de bossen in: "Zo'n kettingzaag weegt natuurlijk wel wat, dus ik ben vandaag de dag fitter dan ooit!"

27 reacties