Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko onthult: "Verstappen kwam goed weg tijdens GP Azerbeidzjan"

Max Verstappen en Sergio Perez streden om de winst in Azerbeidzjan, maar Helmut Marko zag dat zijn stercoureur het lastig had. Bovendien kwam Verstappen goed weg, meent hij.

Het was niet de zondag van Max Verstappen, zo merkte ook Helmut Marko, die bij het Duitse Sky Sport terugblikt op de Grand Prix van Azerbeidzjan. Te beginnen met de ongelukkige pitstop van Verstappen.

"Hij had klachten over de achterbanden, dus dat was het juiste moment om hem binnen te halen. We hebben dat al vaker gezegd. Soms profiteer je van de safety car, soms niet. De schade bleef uiteindelijk beperkt."

No risk no fun

Het was niet het weekend van Verstappen, maar volgens Marko was de stemming na afloop van de race in Bakoe prima. "Alles was in orde. Hij was de laatste tien ronden weer sneller in de auto, daarvoor had hij niet de juiste balans."

"Halverwege de race had hij geen kans tegen Perez, maar dat kwam door de balans van de auto. Dat ze onderling strijden zorgt voor een verhoogde hartslag, maar het is ook deel van de sport."

"We hebben geen teamorders gegeven. Perez vroeg vijf ronden voor het einde of het tempo omlaag kon, maar we hebben de twee coureurs gewoon laten racen. No risk, no fun."

Geluk

Toch was Marko niet helemaal tevreden. "Leclerc en Alonso reden aan het einde dezelfde rondetijden als wij, wat betekent dat we niet optimaal gebruik hebben gemaakt van onze middelen."

"Als we op een stratencircuit als Monte Carlo vooraan willen staan, dan is er nog werk aan de winkel. We hadden voorspeld dat de bandenslijtage gelijk zou blijven, maar in onze snelle fases hebben we de banden misschien toch wat overbelast. Toch werd het potentieel van de auto nog niet optimaal benut."

Tot slot zag de Red Bull-adviseur dat zijn stercoureur Verstappen goed weg kwam tijdens de race in Bakoe. "We hadden ook geluk: Verstappen heeft wel vier keer de muur gekust. Perez was wat minder van de kusjes", sluit hij met een glimlach af.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'