Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Marko ontkent verkoopgeruchten AlphaTauri, hint wel op nieuwe teamnaam

Krijgt AlphaTauri, het team waar Nederlander Nyck de Vries voor rijdt, nu een nieuwe eigenaar of niet? Die geruchten gaan rond in de Formule 1. Maar volgens adviseur Helmut Marko, van moederteam Red Bull, zijn het fabels. AlphaTauri blijft gewoon het tweede team van Red Bull. Maar een andere teamnaam is wel mogelijk, zo vertelt hij exclusief aan RacingNews365.

Marko 2022
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er was even sprake van dat AlphaTauri door Red Bull in de etalage werd gezet. Maar Red Bull-adviseur Helmut Marko legt exclusief aan RacingNews365 uit dat hier niets van klopt. Het team rijdt sinds 2006 onder de vlag van Red Bull als zusterteam in de Formule 1 en zal dit volgens Marko ook in de toekomst blijven doen. Dat er bij het team wel zaken moeten gaan veranderen, dat is volgens de 79-jarige Oostenrijker duidelijk.

"Nee, AlphaTauri staat niet te koop. Intern waren er wel verschillende overwegingen. Wat niet bevredigend is, is dat AlphaTauri meer kost dan Red Bull. Wat moet je dan doen? Herstructureren. Blijf je in Italië? Verhuis je het team gedeeltelijk naar Engeland, of msischien zelfs helemaal? Of verkoop je toch de boel? Dat waren de overwegingen. Als er een nieuw management komt, neem je alles mogelijkheden door."

Waar de prestaties van Red Bull zeer goed zijn, blijven die van AlphaTauri achter bij de verwachtingen. Alleen McLaren presteert tot nu toe slechter in dit nog prille seizoen. Maar het team van de hand doen, daar wil Marko niets van weten. "We hebben een tweede team nodig. Simpel zat. Zeker ook voor de motoren. Alleen moet het wel werken. We hebben daar zeer goede mensen zitten, de beste. Maar nu moeten we ook in de praktijk bewijzen dat men de zaken onder controle heeft."

Andere naam voor het team?

Net als Red Bull zal ook AlphaTauri vanaf 2026 met een Ford-motor (in welke hoedanigheid dan ook) gaan rijden in de Formule 1. Of dat het team dan nog wel onder de naam van het kledingmerk AlphaTauri (eigendom van Red Bull) zal rijden, dat is volgens Marko nog geen uitgemaakte zaak. "Ook dat is iets wat we heroverwegen. Logisch ook, de 'branding' van AlphaTauri heeft men wat teruggeschroefd. Want in weinig landen waar we GP's rijden wordt AlphaTauri daadwerkelijk verkocht. In zo'n drie tot vier landen slechts."

Marko heeft duidelijk voor ogen wat er moet veranderen. "De taak is eenvoudig. Er moet meer geld worden binnengehaald en de resultaten moeten verbeterd worden." Dat er dan mogelijk ook een (hoofd)sponsor van buiten de Red Bull-familie wordt gehaald, sluit Marko niet uit.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1