Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Ontslagen Red Bull-coureurs waren gewoon lui'

Max Verstappen doorliep met grote sprongen het opleidingstraject van Red Bull, maar andere talenten zoals Daniil Kvyat hadden minder geluk. Zij moesten het veld ruimen en dat was volgens teamadviseur Helmut Marko een logische zet.

Red Bull Racing is één van de weinige Formule 1 teams die jonge talenten direct een kans bieden in de Formule 1. Ook Max Verstappen werd als 16-jarige al vastgelegd door de Oostenrijkse renstal om vervolgens op 17-jarige leeftijd zijn debuut te maken bij het opleidingsteam. De rest is inmiddels bijna geschiedenis, maar voor een hoop van zijn voorgangers verliep het minder goed. Tegenover Formula1.com is teamadviseur Marko daarin heel stellig. "Als coureurs niet presteren dan moet je de samenwerking gewoon stopzetten. Dat is nu eenmaal de enige oplossing."

In de afgelopen jaren zijn er dan ook heel wat talenten gesneuveld bij Red Bull Racing. Onder meer Sebastian Bourdais, Sebastian Buemi, Christian Klien, Jaime Alguersuari en Daniil Kvyat moesten het veld ruimen. Velen vonden in andere raceklassen onderdak maar hun Formule 1 carrière was definitief voorbij. Volgens Marko een overduidelijk bewijs dat de handelswijze van Red Bull juist is geweest. "Welke coureurs die wij hebben weggestuurd, hebben het daarna alsnog ver geschopt dan? Iedereen beschikte wel over enig talent en was zeker ook wel snel, maar ze werkten gewoon niet hard genoeg. Dat was hun probleem."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"