Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko: "Onze bewijzen tegen Mercedes werpen nieuw licht op de zaak"

Ruim anderhalve week na de touche tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton die de Red Bull-coureur op hoge snelheid de bandenstapels in stuurde, is teamadviseur Helmut Marko nog altijd van mening dat Hamilton een schorsing verdient.

Hamilton Verstappen Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Red Bull probeert middels het right of review de FIA ervan te overtuigen opnieuw naar de straf van Lewis Hamilton te kijken. Red Bull is van mening dat die straf met tien seconden veel te laag uitviel. Direct na de race pleitte Helmut Marko al voor een schorsing van de wereldkampioen, een straf die hij anderhalve week later nog steeds gepast acht.

"Een passende straf zou een straf zijn die had voorkomen dat Hamilton alsnog de race won. Dat had een drive through penalty kunnen zijn of een schorsing van Hamilton in de volgende race. Iets in die richting in ieder geval", zo laat hij optekenen in gesprek met het Duitse RTL.

Marko is blij dat Red Bull in ieder geval de kans krijgt van de FIA om nieuwe bewijzen aan te leveren. Volgens Marko gaat het om nieuwe bewijzen die tijdens en vlak na de Grand Prix van Groot-Brittannië niet voorhanden waren.

"Omdat het een lopende zaak is, kan ik niet aangeven wat voor bewijzen we hebben, maar wij zijn van mening dat het de gebeurtenissen op Silverstone in een ander daglicht plaatst."

De FIA gaat morgen (donderdag) met zowel Red Bull als Mercedes middels een videocall om de tafel. Het is op dat moment dat Red Bull de nieuwe bewijzen aan de FIA zal overhandigen, waarna het aan de FIA om te bepalen of Red Bull inderdaad een zaak heeft of dat men de zaak niet opnieuw in behandeling neemt.

Ook interessant:

‘Verstappen krijgt er in de Formule 1 snel een Nederlandse coureur bij’

Afgelopen weken ging het veelal over Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar er zijn meer coureurs die aandacht verdienen. Want krijgen we binnenkort nu een tweede Nederlandse Formule 1-coureur, of toch niet? Het podcast-panel bespreekt dit.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt