Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Marko open over 'afkijken' door Red Bull: "Waarom niet?"

Red Bull Racing wil dit jaar definitief de strijd aangaan met Mercedes en Ferrari. Bij het bouwen van de RB16 heeft men daarom gekeken naar enkele concepten van de concurrent, concepten die nu ook daadwerkelijk op de auto van Max Verstappen zitten.

Het doel van Red Bull in 2020 mag duidelijk zijn. Er moeten gewonnen worden en meer dan enkel een paar losse Grands Prix zoals in de afgelopen jaren. Max Verstappen moet meedoen voor de wereldtitel en daarvoor wordt geen enkele methode geschuwd.

De Red Bull RB16 oogt op vele vlakken anders dan diens voorganger en zeker als je inzoomt op de auto kom je nieuwe concepten tegen. Hoewel, nieuw... sommige zaken zijn eenvoudigweg afgekeken bij de concurrent. Denk daarbij aan de schep onder de neus (Mercedes), of aan de tandjes in de vloer en de dubbele achtervleugelsteunen (Ferrari).

Helmut Marko doet weinig moeite om het 'spieken' van Red Bull te ontkennen: "Sommigen noemen het kopiëren. Maar waarom zou je iets niet toepassen dat door anderen al bewezen effectief is?", aldus de Red Bull-adviseur in gesprek met Auto, Motor und Sport.

De Red Bull mag nu dan al flink anders ogen dan de auto van vorig jaar, er staat nog veel meer te veranderen, zo verklapt Marko op geheel eigen wijze: "Als we in Melbourne arriveren voor de openingsrace van het jaar zal alleen de kleurstelling nog hetzelfde zijn."

Fotoalbum

De geheimen van de nieuwe Red Bull van Verstappen in beeld

Het team van Red Bull deed er alles aan om zo min mogelijk prijs te geven van de RB16, de nieuwe wagen van Max Verstappen en Alexander Albon. RacingNews365 nam de nieuwe auto onder de loep en toverde opvallende details tevoorschijn.

Bekijk het album

4 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem