Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko opgelucht na pole Verstappen: "Orde is na ons fiasco weer hersteld"

Op zondag zien we twee Red Bull-bolides op de eerste startrij. In tegenstelling tot een week geleden gaat het de Oostenrijkse renstal voor de wind. Dat stemt Helmut Marko zeer tevreden.

Na een rampzalig weekend afgelopen week was het nu weer Red Bull dat met de scepter zwaaide. Helmut Marko zag hoe zijn team als vanouds schitterde tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi. Na alles wat er in Sao Paolo was gebeurd, doet hem dat goed. "De eerste en tweede plaats! Na het fiasco in Brazilië zijn we blij dat de oude rangorde weer is hersteld", jubelt de Oostenrijker bij ServusTV . Red Bull maakte het haar stercoureur niet makkelijk, maar Marko zag hoe Verstappen zich niet van de wijs liet brengen. "Het dashboard van Verstappen viel twee keer uit, maar daar heeft hij zich niet aan gestoord. Op een ander moment was er weer een probleem met de voorvleugel, maar op het moment dat het telt, dan levert Max gewoon!"

Nog blijer

Een 1-2 in de kwalificatie is natuurlijk het maximale, maar de punten worden pas op zondag verdeeld. Dat weet ook Marko, die met enorm veel vertrouwen de GP van Abu Dhabi tegemoet kijkt. "Wat ons echter nog vrolijker stemt, zijn de longruns. Wat betreft de bandenslijtage waren wij namelijk duidelijk beter dan Ferrari in de vrije trainingen." "Ik hoop dat dat op zondag ook zo blijft. Dan zouden we dichtbij ons doel kunnen komen: een nieuw record voor meeste aantal overwinningen in één seizoen en een 1-2 in het kampioenschap veroveren", aldus de Red Bull-adviseur, die dus graag ziet dat Verstappen en Perez op dezelfde volgorde eindigen als ze gestart zijn.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China