Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko opgelucht na pole Verstappen: "Orde is na ons fiasco weer hersteld"

Op zondag zien we twee Red Bull-bolides op de eerste startrij. In tegenstelling tot een week geleden gaat het de Oostenrijkse renstal voor de wind. Dat stemt Helmut Marko zeer tevreden.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een rampzalig weekend afgelopen week was het nu weer Red Bull dat met de scepter zwaaide. Helmut Marko zag hoe zijn team als vanouds schitterde tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi.

Na alles wat er in Sao Paolo was gebeurd, doet hem dat goed. "De eerste en tweede plaats! Na het fiasco in Brazilië zijn we blij dat de oude rangorde weer is hersteld", jubelt de Oostenrijker bij ServusTV.

Red Bull maakte het haar stercoureur niet makkelijk, maar Marko zag hoe Verstappen zich niet van de wijs liet brengen.

"Het dashboard van Verstappen viel twee keer uit, maar daar heeft hij zich niet aan gestoord. Op een ander moment was er weer een probleem met de voorvleugel, maar op het moment dat het telt, dan levert Max gewoon!"

Nog blijer

Een 1-2 in de kwalificatie is natuurlijk het maximale, maar de punten worden pas op zondag verdeeld. Dat weet ook Marko, die met enorm veel vertrouwen de GP van Abu Dhabi tegemoet kijkt.

"Wat ons echter nog vrolijker stemt, zijn de longruns. Wat betreft de bandenslijtage waren wij namelijk duidelijk beter dan Ferrari in de vrije trainingen."

"Ik hoop dat dat op zondag ook zo blijft. Dan zouden we dichtbij ons doel kunnen komen: een nieuw record voor meeste aantal overwinningen in één seizoen en een 1-2 in het kampioenschap veroveren", aldus de Red Bull-adviseur, die dus graag ziet dat Verstappen en Perez op dezelfde volgorde eindigen als ze gestart zijn.

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"