Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko over Mercedes-geruchten Verstappen: "Jos is een grotere fan van Wolff dan van Horner"

Geruchten over een Mercedes-meeting tussen Toto Wolff en het management van Max Verstappen houden de gemoederen bezig. Helmut Marko probeerde het eerder al te verklaren, maar doet nu wel een opvallende onthulling over Jos Verstappen.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, volgens Helmut Marko hoefde er niet veel gezocht te worden achter een mogelijke meeting tussen Toto Wolff en het management van Max Verstappen in de zomerstop. Wolff verklaarde in Zandvoort dat hij doorschakelde naar een andere coureur voor 2025, omdat in het gesprek duidelijk zou zijn geworden dat Verstappen niet naar Mercedes overstapt. Marko riep op zijn beurt dat er niet veel aan de hand was en voegt daar nog aan toe dat hij Wolff wel snapt.

"Hij zou geen goede teambaas zijn als hij Max niet probeerde binnen te halen", stelt Marko in de podcast Inside Line. "Monte Carlo heeft niet veel koffietentjes, dus het is logisch dat je elkaar tegenkomt en natuurlijk maakt Toto er daarna verhalen van. Sowieso is Jos Verstappen een grotere fan van Toto dan van Christian Horner, maar op dit moment is alles duidelijk. Max rijdt volgend seizoen voor Red Bull Racing."

Marko weet tot slot ook hoe Red Bull Verstappen kan behouden. "Elk contract met een topcoureur omvat prestatieclausules, gebaseerd op performance. Je moet aan Jos vragen waarom hij een grotere fan is van Toto, maar Max en het team zijn gefocust op het winnen van het kampioenschap. We moeten wel vooruitkijken naar de nieuwe reglementen. Niemand weet wie een goede motor gaat bouwen, maar we weten wel wat er in 2014 is gebeurd. Toen hadden we een motor (van Renault red.) die ineens 50 pk tekort kwam en niet betrouwbaar was. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Wij moeten Max gewoon een winnende auto geven en dan houden al die geruchten meteen op."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024