Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko over tol van de roem: "Die druk op Red Bull is niet aangenaam"

Negen races en negen overwinningen. Dat is de stand van zaken bij Red Bull in 2023. Gaan ook de resterende dertien races een zege voor Red Bull opleveren? Helmut Marko sluit het niet uit.

Marko Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een overwinning in de Grand Prix van Groot-Brittannië dit weekend en Red Bull evenaart het record van meeste F1-zeges op rij. McLaren noteerde er met Alain Prost en Ayrton Senna in 1988 elf op een rij. De teller bij Red Bull staat nu op tien, met de laatste zege van vorig seizoen meegeteld. Acht overwinningen voor Max Verstappen en twee voor Sergio Perez.

Maar nog meer records lonken er dit seizoen. Red Bull heeft inmiddels 101 zeges in de Formule 1 en kan aan het einde van dit seizoen op gelijke hoogte komen met Williams op de eeuwige ranglijst. Dat team heeft 114 GP-zeges. Dan moeten dus wel alle resterende dertien races dit seizoen gewonnen worden.

Als dit lukt, dan is Red Bull ook het eerste team dat in één seizoen alle races wint. Is dat realistisch? Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko niet, maar uitsluiten doet hij het ook niet. "Er wordt natuurlijk maar één ding verwacht. We moeten alle races winnen dit seizoen. Maar dat is praktisch onmogelijk", zegt hij bij het Oostenrijkse ORF.

"Je hebt de mogelijkheid van een technisch mankement, kans op problemen door de weersomstandigheden en de kans op botsingen. Maar als het zo doorgaat? We sluiten het niet uit. Maar dat maakt de verwachtingen ook zo hoog. Dat brengt een zekere druk met zich mee en die is niet bepaald aangenaam."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"