Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko pakt favorietenrol voor GP Nederland: "Dat zal vooral belangrijk zijn"

De Grand Prix van Nederland is de afgelopen jaren steevast uitgedraaid op een compleet Nederlands feestje. Max Verstappen wist telkens de favorietenrol waar te maken, maar met een oprukkend McLaren lijken de kaarten dit jaar anders te zijn geschud. Toch wil Helmut Marko niets weten van een underdogrol in Zandvoort.

Marko Zandvoort 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull zit de laatste weken in een lastig parket. Het team van Max Verstappen wist sinds de GP van Spanje geen race meer te winnen en ziet vooral McLaren en Mercedes qua prestaties steeds dichterbij komen. Ook in het kampioenschap komt McLaren steeds dichterbij, waardoor het prolongeren van de constructeurstitel een steeds lastiger verhaal begint te worden voor de Oostenrijkse renstal.

Aankomend weekend zal Red Bull in Zandvoort dan ook terug willen slaan en voor het vierde jaar oprij de GP van Nederland willen winnen. Die missie begint het team met dezelfde line-up als voor de zomerstop. Lang leek het er op dat Sergio Perez in de zomerstop vervangen zou worden, maar de Mexicaan is er nog altijd. 

In gesprek met Kleine Zeitung verklaart Helmut Marko de keuze om vast te houden aan Perez. "Hij heeft altijd wel ergens schommelingen, of het nu in de kwalificatie is of in een bepaald deel van de race. De consistentie is er niet, dat is het probleem. Als Checo consistent zijn normale snelheid levert, zijn wij tevreden."

Toch is er één verandering bij Perez, want de Mexicaan moet het met een nieuwe race-engineer doen. Richard Wood vervangt namelijk Hugh Bird, die de komende vier races niet aanwezig zal zijn vanwege zijn vaderschapsverlof. Red Bull komt daarbij zonder nieuwe updates naar Zandvoort. Volgens Marko is dat ook niet nodig. "Ik spreek liever over downgrades", zo grapt Marko. "Maar ik ben optimistisch. We zijn de laatste tijd veel te kort geschoten. Vooral de kwalificatie in Zandvoort zal belangrijk zijn. Samen met McLaren behoren we zeker tot de favorieten."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan