Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op aanzwellende Red Bull-geruchten over Sainz

Het is misschien wel de grootste vraag van dit moment in de Formule 1. Waar zien we Carlos Sainz volgend jaar? Steeds vaker wordt de Spanjaard gelinkt aan een terugkeer in de Red Bull-familie, waar het ooit voor hem begon. Helmut Marko laat zijn licht schijnen op de situatie van zijn voormalig pupil.

SI201411280025 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Alle ogen waren afgelopen weekend gericht op Carlos Sainz. De Spanjaard ging in twee weken van een ziekenhuisopname dankzij een blindedarmontsteking, naar zijn derde GP overwinning uit zijn carrière. Tel daar zijn transfervrije status voor 2025 bij op en de geruchtenstroom komt op gang. Waar komt Carlos Sainz terecht voor het aankomende seizoen?

Mercedes, Aston Martin, Stake F1/Audi, ze kwamen allemaal al eens voorbij. Sinds afgelopen weekend is ook zijn oude liefde Red Bull aan dat lijstje toegevoegd. Sainz maakte in 2015, samen met Max Verstappen, zijn debuut in de koningsklasse bij het zusterteam van Red Bull, Toro Rosso. Na het niet al te sterke optreden van Sergio Perez in Melbourne lijkt een terugkeer naar de Oostenrijkse renstal ineens ook tot de mogelijkheden te behoren. Red Bull-adviseur Helmut Marko werd gevraagd naar de huidige situatie in Milton Keynes.

"Natuurlijk is zijn vorm fascinerend", aldus Marko, in gesprek met Laoula1, wanneer het gaat over de prestaties van Sainz. Maar volgens de Oostenrijker mag Perez niet zomaar uitgevlakt worden: "Checo heeft dit jaar drie goede races gereden. In Melbourne raakte hij achterop, dankzij een beschadigde bodem en slijtage op de banden. Zijn enige zwakke punt is de kwalificatie. Als hij daar op verbetert, hoeven we nergens over na te denken."

Meer kapers op de kust

Voor Perez zal de druk toe gaan nemen de komende weken. Want niet alleen Carlos Sainz lijkt een kanshebber op het Red Bull zitje in 2025, ook RB coureurs Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo azen op een kans bij het hoofdteam. De slechte vorm van Ricciardo is wel iets waar Marko mee in zijn maag zit: "Daar zitten we mee te puzzelen. Hij is over het algemeen langzamer dan Yuki. Iets werkt niet voor hem. Wat verwonderlijk is, want tijdens de wintertesten ging het juist heel goed."

Maakt de Japanner dan meer kans op promotie naar Red Bull? Volgens Marko is dat nog te vroeg: "Je zou een andere coureur moeten hebben ter vergelijking. De vraag is momenteel: 'is Yuki een hoogvlieger geworden of is Daniel zo zwak?' Na drie races, op drie compleet verschillende circuits is daar nog geen objectief antwoord op te geven."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"