Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op kritiek na ontslag De Vries

Helmut Marko staat voor de volle 100% achter de call om Nyck de Vries te ontslaan bij AlphaTauri. De Red Bull-adviseur kreeg kritiek vanwege een 'te vroege call', maar dat vindt hij zeer onterecht.

De Vries Marko Tost
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een Formule 1-exit na slechts tien races is volgens veel volgers aan de vroege kant, maar Helmut Marko verdedigt zijn keuze: presteer je niet bij Red Bull of AlphaTauri, dan ben je zo weer weg. Had Nyck de Vries meer races de tijd moeten krijgen om te acclimatiseren aan de F1-wereld? Nee, is het antwoord van Marko bij Motorsport Total.

"Wat is daar grof aan als de performance er gewoon niet is? We zagen stagnatie bij De Vries en hebben daarop gehandeld. Er was geen progressie en hij kon de verwachtingen niet waarmaken", is het duidelijke antwoord van de man uit Graz voor een vroege exit van de voormalig AlphaTauri-coureur.

De thuisrace in Zandvoort zat er niet in voor De Vries en ook de laatste twee races voor de zomerstop, Hongarije en België, mocht hij niet meer verrijden. Marko vervolgt: "Dat zou ook volstrekt onlogisch zijn, want er was gewoon geen match. Wat is er zo grof aan als de performance er niet is? We gaven hem een kans. Er zijn maar 20 F1-couruers. Niet iedereen kan er een zijn..."

De Vries stelde teleur bij kleine kans

Marko legt uit dat er een lichtpunt was bij De Vries en zijn prestaties in de Formule 1, maar kort na een sterke prestatie stelde de Nederlander teleur bij de Red Bull-top. "We zagen competitieve tijden in Bakoe, maar helaas eindigde dat moment in de bandenstapel. Daardoor raakte hij ook uit balans."

En dat is precies wat De Vries niet moest doen met zijn 28-jarige leeftijd en een lading aan race-ervaring. "Daardoor gelden er andere standaarden voor hem. Hij is geen junior meer , aldus Marko.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

30 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen