© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Red Bull heeft beste chassis, motor vraagteken'

11 mrt. 2018 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull Racing heeft volgens Dr. Helmut Marko haar huiswerk goed voor elkaar. Het chassis van de RB14 is prima in orde, maar het grote vraagteken vormt de Renault-motor.

Marko ziet Mercedes en Ferrari meer olie verbranden

Na acht testdagen maakt ook Red Bull de balans op. Het chassis waarmee Max Verstappen en Daniel Ricciardo in actie komen presteert uitstekend. De neerwaartse druk en grip zijn prima in orde en de auto laat zich makkelijker afstellen dan zijn voorganger.

Helmut Marko laat aan Auto Motor und Sport weten dat het chassis geen probleem vormt. De motor kan dat wel vormen, waarbij Marko het olieverbruik van Ferrari en Mercedes nogmaals aanhaalt.

"Wij hebben het beste chassis, maar de motor gaat het verschil maken. Renault heeft een olieverbruik van 0,1 liter per 100 liter brandstof. Zij zitten op de limiet van 0,6 liter", aldus Marko.

Ferrari en Mercedes werden er in 2017 van verdacht om olie te verbranden tijdens cruciale fase van de race en kwalificatie, om zo meer vermogen te winnen. De FIA verlaagde om die reden het toegestane olieverbruik tot 0,6 liter per 100 kilo brandstof. Volgens Red Bull is dat nog altijd veel teveel.

In de pitstraat in Barcelona waren met regelmaat grote rookwolken te zien bij het team van Ferrari. Volgens de meest wilde geruchten ging het om olieverbranding, maar bewijs voor de wilde geruchten werd niet geleverd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen