Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Red Bull heeft een geweldige auto'

De RB14 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is volgens Helmut Marko een geweldige auto. Met de upgrade in Canada hoopt Marko dat Red Bull ook tijdens de kwalificaties een rol kan spelen.

" We hebben een geweldige auto. Hij is sterk in de bochten en onder het remmen en onze tractie is zeer goed. De aerodynamica is zo goed dat we ook in het verkeer minder problemen hebben dan onze concurrenten." "De Red Bull gaat beter om met de banden en heeft een lagere bandenslijtage dan de concurrentie", klinkt het hoopvol uit de mond van Marko tegenover Auto Motor und Sport.

Probleem blijft de kwalificatie voor Red Bull, maar Marko hoopt dat de upgrade van motorleverancier Renault voor verbetering zorgt. "In de kwalificatie lijden we pijn op de rechte stukken, maar tijdens de race valt dit tijdsverlies wel mee. Dit kan verbeteren met de nieuwe motor van Renault." "Vervelend is dat we al veel punten hebben verloren. In Bahrein hadden we kunnen winnen met een tweestopsstrategie en in Baku ook zonder onze crash."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi