Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Marko: "Red Bull kan zich in 2020 niet achter Honda verschuilen"

Met het overgangsjaar van Red Bull en Honda goed en wel achter de rug komt Helmut Marko tot het besef dat het team geen smoesjes meer kan verzinnen als het in 2020 niet presteert. Nu Honda op ongeveer gelijke hoogte zit met de Mercedes- en Ferrari-motoren, móét Red Bull een goede auto bouwen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda heeft zijn hybride krachtbron in de afgelopen jaren zodanig ontwikkeld dat die zich nu redelijk kan meten met die van de concurrentie. Het niveau van de Japanse motor heeft in de ogen van Red Bull-adviseur Helmut Marko wel als gevolg dat het Formule 1-team zich nergens meer achter kan verschuilen. Marko benadrukt daarom in gesprek met Motorsport.com dat een goede voorbereiding noodzakelijk is om mee te kunnen dingen in het kampioenschap.

"We willen in 2020 voor het kampioenschap vechten, daarom is het van groot belang dat Red Bull vanaf race één beschikt over een competitief chassis. We moeten vanaf het begin mee kunnen doen om de prijzen", stelt de 76-jarige adviseur.

Marko vervolgt zijn verhaal: "Honda heeft een aantal goede verbeteringen op de planning. Wij hebben alle redenen om te geloven dat de beloften voor komend seizoen worden waargemaakt, dat is tot nu toe namelijk telkens gebeurd. We kunnen dit jaar geen smoesjes meer verzinnen als het minder goed loopt."

Voor de goede orde voegt Marko daar nog aan toe hoe hoog de lat bij Red Bull ligt in 2020. "Het team zal meer dan vijf overwinningen moeten scoren", besluit de Oostenrijker.

2 reacties