Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Red Bull moet in 2019 meedoen voor de wereldtitel"

Het Formule 1-team van Red Bull Racing moet met Max Verstappen in 2019 mee kunnen doen voor de wereldtitel. Dat is het doel van Dr. Helmut Marko, de adviseur van het team.

Het zijn spannende tijden voor Red Bull en Honda. In de wintermaanden wordt met man en macht gewerkt aan de RB15, de eerste Red Bull die voorzien wordt van een krachtbron van Honda. Dr. Helmut Marko laat aan Motorsport-Magazin weten dat de samenwerking goed verloopt, en volop kansen te zien: "In Milton Keynes hebben we alle technische data, de afmetingen van de motor en transmissie. De Honda-motor draait al met onze versnellingsbakken."

Ondanks dat een overstap naar Honda ook risico's met zich meebrengt en voor opstartproblemen kan zorgen is Marko vastberaden: Red Bull moet meestrijden voor de titel. "Het is moeilijk om een motorleverancier te veranderen, maar Honda heeft nog zoveel potentieel. Wij als team hebben ervaring met het strijden voor wereldtitels en weten hoe we dat aan moeten pakken." "We hebben onze aanpak op enkele punten gewijzigd, zodat we ook minder defecten krijgen die van invloed waren. Waarom zouden we dan geen kans maken? Als je kijkt naar de resultaten van Max Verstappen, met een motor die 40 KW meer leverde had hij meegedaan voor de titel." Marko verwacht dat de betrouwbaarheid van Honda minder zal zijn dan die van Mercedes en Ferrari. De Oostenrijker houdt rekening met gridstraffen, maar ligt daar niet wakker van. "Natuurlijk brengt het risico's met zich mee. Honda moet het ontwikkelingstempo bijbenen en agressief te werk gaan. Dat zal ons niet stoppen. Ik verwacht niet dat we met drie motoren (maximum dat gebruikt mag worden per seizoen red.) het seizoen kunnen volbrengen. Maar dit jaar lieten Max en Daniel zien wat er ondanks dat mogelijk is. Vanaf p18 of p19 reden we binnen enkele ronden alweer in de top."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi