Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Marko rekent op gridstraffen voor Leclerc na GP Azerbeidzjan

Red Bull-adviseur Helmut Marko is natuurlijk blij met het teamresultaat van Red Bull, maar vindt het ergens ook wel jammer dat Ferrari op betrouwbaarheidsvlak niet thuis geeft. De Oostenrijker rekent op gridstraffen voor Charles Leclerc.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen en Sergio Perez reden namens Red Bull samen een één-twee naar huis, dat terwijl Ferrari met een dubbele uitvalbeurt geen punten wist te scoren. Het contrast kon dus bijna niet groter zijn.

Helmut Marko hinkt met dat in zijn hoofd een beetje op twee gedachten: "We willen een eerlijk gevecht", zo begint hij in gesprek met ServusTV. Dat eerlijke gevecht komt er niet als Ferrari de betrouwbaarheid niet op orde heeft en dat eerlijke gevecht wordt ook niet geholpen door latere gridstraffen. Daar rekent Marko in het geval van Ferrari nadrukkelijk op na de grote plof voor Leclerc.

"Leclerc zal nu een derde motor aanspreken en zal daarna nog zeker één of twee keer een motor moeten wisselen, waarbij gridstraffen onoverkomelijk zijn."

Marko zeker dat Red Bull ook zonder Ferrari-pech had gewonnen

Maar natuurlijk is Marko ook gewoon heel blij met het resultaat. Dat resultaat was een abc'tje door het uitvallen van Ferrari, maar ook zonder malheur voor de Italianen had Red Bull kunnen zegevieren, denkt Marko.

"Voor wat betreft de pure snelheid was het jammer dat Leclerc in de eerste ronden een slipstream wist te vinden achter Perez, waardoor Max hem niet meteen in wist te halen. Daarna echter zagen we het beeld dat we verwachtten, namelijk het beeld waarin wij toch echt het snelste waren in racetrim."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels