Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko rekent op gridstraffen voor Leclerc na GP Azerbeidzjan

Red Bull-adviseur Helmut Marko is natuurlijk blij met het teamresultaat van Red Bull, maar vindt het ergens ook wel jammer dat Ferrari op betrouwbaarheidsvlak niet thuis geeft. De Oostenrijker rekent op gridstraffen voor Charles Leclerc.

Max Verstappen en Sergio Perez reden namens Red Bull samen een één-twee naar huis, dat terwijl Ferrari met een dubbele uitvalbeurt geen punten wist te scoren. Het contrast kon dus bijna niet groter zijn. Helmut Marko hinkt met dat in zijn hoofd een beetje op twee gedachten: "We willen een eerlijk gevecht", zo begint hij in gesprek met ServusTV . Dat eerlijke gevecht komt er niet als Ferrari de betrouwbaarheid niet op orde heeft en dat eerlijke gevecht wordt ook niet geholpen door latere gridstraffen. Daar rekent Marko in het geval van Ferrari nadrukkelijk op na de grote plof voor Leclerc. "Leclerc zal nu een derde motor aanspreken en zal daarna nog zeker één of twee keer een motor moeten wisselen, waarbij gridstraffen onoverkomelijk zijn."

Marko zeker dat Red Bull ook zonder Ferrari-pech had gewonnen

Maar natuurlijk is Marko ook gewoon heel blij met het resultaat. Dat resultaat was een abc'tje door het uitvallen van Ferrari, maar ook zonder malheur voor de Italianen had Red Bull kunnen zegevieren, denkt Marko. "Voor wat betreft de pure snelheid was het jammer dat Leclerc in de eerste ronden een slipstream wist te vinden achter Perez, waardoor Max hem niet meteen in wist te halen. Daarna echter zagen we het beeld dat we verwachtten, namelijk het beeld waarin wij toch echt het snelste waren in racetrim."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi