© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Relatie Ricciardo en Verstappen leed niet onder sterke prestaties Max"

18 dec. 2018 09:04 Jan van der Burgt 1 reacties
Red Bull en daarmee ook adviseur Helmut Marko hebben afscheid moeten nemen van Daniel Ricciardo. Met Max Verstappen vormde de Australiër een gedroomd rijderspaar, slechts een paar keer ging het mis tussen de twee.

Een paar keer betekent in dit geval daadwerkelijk twee keer. In Hongarije 2017 kwamen ze tezamen, net als afgelopen seizoen in Azerbeidzjan. Hoewel Helmut Marko liever niet te lang stil staat bij die twee momenten, kan de Oostenrijker enkel zijn waardering uitspreken voor hoe Verstappen en Ricciardo altijd met elkaar zijn omgesprongen.

"Die twee konden het heel goed vinden samen. Daniel heeft Max geweldig opgevangen toen hij bij Red Bull kwam en vervolgens heeft hun relatie nooit geleden onder het feit dat Verstappen sterker en sterker werd. Naast de baan hing er altijd een geweldige sfeer rond hen", zo laat Marko in gesprek met ServusTV weten.

"Op de baan werd er daarentegen vaak hard tegen elkaar gestreden, waarbij het slechts een paar keer mis ging. Ze zijn echter altijd met respect met elkaar om blijven gaan, wat goed was voor het team en waardoor ze altijd samen aan de ontwikkeling van de auto hebben kunnen werken."

Max Verstappen, in hetzelfde praatprogramma als Marko aanwezig, kan zich de momenten waarop het fout ging nog goed herinneren. Hij weet dat hij schuld had aan de aanvaring in Hongarije: "Ik ben toen meteen naar hem toegegaan om mijn excuses aan te bieden en daarbij gezegd dat we het zo snel mogelijk achter ons moesten laten. Dat is toen ook gelukt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen