Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Relatie Ricciardo en Verstappen leed niet onder sterke prestaties Max"

Red Bull en daarmee ook adviseur Helmut Marko hebben afscheid moeten nemen van Daniel Ricciardo. Met Max Verstappen vormde de Australiër een gedroomd rijderspaar, slechts een paar keer ging het mis tussen de twee.

Een paar keer betekent in dit geval daadwerkelijk twee keer. In Hongarije 2017 kwamen ze tezamen, net als afgelopen seizoen in Azerbeidzjan. Hoewel Helmut Marko liever niet te lang stil staat bij die twee momenten, kan de Oostenrijker enkel zijn waardering uitspreken voor hoe Verstappen en Ricciardo altijd met elkaar zijn omgesprongen.

"Die twee konden het heel goed vinden samen. Daniel heeft Max geweldig opgevangen toen hij bij Red Bull kwam en vervolgens heeft hun relatie nooit geleden onder het feit dat Verstappen sterker en sterker werd. Naast de baan hing er altijd een geweldige sfeer rond hen", zo laat Marko in gesprek met ServusTV weten. "Op de baan werd er daarentegen vaak hard tegen elkaar gestreden, waarbij het slechts een paar keer mis ging. Ze zijn echter altijd met respect met elkaar om blijven gaan, wat goed was voor het team en waardoor ze altijd samen aan de ontwikkeling van de auto hebben kunnen werken." Max Verstappen, in hetzelfde praatprogramma als Marko aanwezig, kan zich de momenten waarop het fout ging nog goed herinneren. Hij weet dat hij schuld had aan de aanvaring in Hongarije: "Ik ben toen meteen naar hem toegegaan om mijn excuses aan te bieden en daarbij gezegd dat we het zo snel mogelijk achter ons moesten laten. Dat is toen ook gelukt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi