© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Ricciardo was toe aan verandering'

08 aug. 2018 09:40 Ruud Dimmers 1 reacties
Voor velen kwam de overstap van Ricciardo naar Renault als een complete verrassing. Ook zijn huidige werkgever Red Bull was verrast.

Adviseur Helmut Marko kent Ricciardo al meer dan tien jaar. Als jongeling kwam de Australiër onder contract te staan van Red Bull om vanaf 2012 bij Toro Rosso en later Red Bull betrokken te zijn. Het afscheid na al die jaren viel dan ook zwaar.

"Daniel belde me donderdag op om me te informeren over zijn besluit om Red Bull te verlaten. Hij bracht het grootste deel van zijn carrière bij ons door, maar legde uit dat hij behoefte had aan verandering."

Red Bull probeerde de afgelopen maanden tevergeefs om het duo Verstappen en Ricciardo te behouden tot en met 2020. Het vinden van een geschikte opvolger vormt een uitdaging.

"We moeten nu gaan nadenken over wie de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen wordt", erkent Marko. Daarbij lijkt Pierre Gasly de grootste kanshebber te zijn.

Nadeel is dat de Fransman pas bezig is aan zijn eerste volledige seizoen in de F1. Een mogelijke terugkeer van Sainz in de Red Bull-familie behoort tot de mogelijkheden, maar ligt zeer gevoelig. De Spanjaard lijkt op weg naar McLaren. Daarmee is het aantal opties voor Red Bull zeer beperkt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen