Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: 'Ricciardo wist al eerder dat hij stoeltje De Vries kon overnemen'

Daniel Ricciardo heeft een mooi doel gekregen voor de bandentest die hij onlangs op Silverstone verreed. Helmut Marko beloofde hem het zitje van Nyck de Vries als hij zou presteren.

Daniel Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Terwijl Daniel Ricciardo op Silverstone een bandentest uitvoerde voor Red Bull, kwam het nieuws naar buiten dat Nyck de Vries per direct Formule 1-coureur af is. De Australiër neemt zijn zitje bij AlphaTauri over en dat hoorde hij natuurlijk tijdens de testsessie in Groot-Brittannië. Sterker nog, hij wist het al vóór de test.

Helmut Marko gaf de Australiër namelijk een mooi vooruitzicht. "Daniel wist voor de bandentest op Silverstone al dat hij het stoeltje bij AlphaTauri mocht hebben, maar alleen als hij zou leveren in de test", liet de Red Bull-adviseur weten aan F1 Insider. "Die stresstest heeft hij meer dan overleefd!"

Eerder riepen Marko en teambaas Christian Horner al dat de bandentest een belangrijk meetmoment zou zijn voor Ricciardo en zijn niveau. Na tien races keert de voormalig teamgenoot van Max Verstappen nu weer terug op de F1-grid. "Hij zal een belangrijk meetmoment zijn voor onze junior Yuki Tsunoda", aldus Marko, die alle vertrouwen heeft in Daniel.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak