Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko schetst rooskleurig Red Bull-beeld ondanks 'oplawaai' voor Verstappen

Max Verstappen kende een teleurstellende sprintrace, maar ondanks schade kwam hij wel tot P3. Helmut Marko ziet nog meer aanknopingspunten waardoor hij een goede zondag voor zijn Red Bull-team verwacht.

Zoals altijd analyseerde ook Helmut Marko, Red Bull-adviseur, de dag. Na de sprintrace maakte de Oostenrijker de balans op en zag hij dat Red Bull na het verlies in de kwalificatie in de race de touwtjes in handen had. "We hadden verwacht in de race meer snelheid te hebben dan Ferrari. Dat was ook het geval. Perez is weggereden en Max had het probleem met Russell, waardoor de auto duidelijk beschadigd was. Daardoor kon hij niet mee met het tempo. Het stemt ons voor zondag echter optimistisch. Qua racepace staan we er weer bij." Door de schade kon Verstappen ook tegen Leclerc geen vuist maken, vertelt Marko. "Eerst moesten we er na de clash met Russell achter komen of er schade was. Zelf konden we eerst niets zien, maar er waren wel duidelijk beschadigingen." "Het zorgde ervoor dat de bandentemperaturen bij Verstappen verder opliepen in vergelijking met Perez. Het was duidelijk dat de auto daardoor een 'oplawaai' had gekregen wat betreft het rijgedrag. We zagen aan zijn rondetijden dat er absoluut iets aan de hand was."

De Grand Prix

Vooruitkijkend op de race van zondag ziet Marko behalve het snelheidsverschil ook nog een ander vlak waarop Red Bull er beter voorstaat dan Ferrari. "In de race zijn we duidelijk beter dan in de kwalificatie. De lengte van de race op zondag is langer en dat speelt ons alleen maar in de kaart. Bovendien hebben wij voor de zondag nog nieuwe mediums." "Ferrari heeft daarentegen geen troef qua banden mocht er een safety car of iets dergelijks de baan op komen. Dus ook qua banden staan wij er beter voor", aldus Marko.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"