Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko spreekt Verstappen tegen: "We verliezen helemaal niet zoveel tijd"

Waar Max Verstappen de noodklok luidde over de snelheid van Red Bull in Monaco, is Helmut Marko een stuk optimistischer. Volgens de Oostenrijker valt de achterstand op de concurrentie wel mee.

Verstappen FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen eindigde op de elfde en vierde plaats tijdens de eerste en tweede vrije training in Monaco. Dat stemde de Nederlander niet tevreden, met alarmerende quotes na afloop. "Ik kan niet eens beschrijven wat er allemaal gebeurt. Het is ongelofelijk lastig, al komt dat niet onverwachts. Het is tot nu toe wel de slechtst mogelijke uitkomst van het weekend. Bepaalde hobbels en kerbstones waren onmogelijk te nemen voor ons. Elke keer als we dat wel doen, verliezen we ontzettend veel tijd, omdat het rijgedrag van de auto niet goed is. Dat verhindert ons om sneller te gaan."

Volgens Helmut Marko valt het echter allemaal wel mee. De Red Bull-adviseur is een stuk optimistischer tegenover Motorsport Magazin. Want waar verliest Red Bull al die tijd ten opzichte van Ferrari en Mercedes? "Al die tijd? We verliezen helemaal niet zoveel tijd en presteerden niet zoals de anderen op motorgebied. De auto stuitert te veel, dat klopt. Maar we noteerden zeer goede tijden in de longruns, ook omdat de auto minder stuiterde met veel brandstof. Daar heb je alleen niets aan als je niet vooraan start, al is het wel een fijne vaststelling."

Marko ziet het ook nog zitten voor de kwalificatie. "We hebben vooruitgang geboekt tussen de eerste en tweede vrije training. Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Charles Leclerc hebben ook allemaal de motor opengeschroefd. We stonden in de tweede vrije training dichter bij Leclerc, al is hij nog steeds de favoriet."

De Oostenrijker gelooft tot slot dat het goed komt met Verstappen. "Max heeft vertrouwen nodig. Als de auto als een kangoeroe op en neer springt, weet je niet waar hij gaat springen. Hij heeft de vangrail ook al geraakt. Er is dus werk aan de winkel om dat te minimaliseren, maar hij heeft zeker snelheid." 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen