Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko stelt belangrijker doel dan overwinning in Bakoe

De komende twee races lijken op papier een pijnlijke te worden voor Red Bull. De RB20 werkt al weken niet naar behoren en ook volgens Helmut Marko zullen de komende twee raceweekenden meer overleven dan meestrijden worden. De Oostenrijker stelt dan ook dat er een hoger doel is voor Red Bull in Bakoe dan meestrijden om de overwinning.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Italië was het alarmfase één bij Red Bull. De RB20 was afgezakt tot de vierde auto op de grid en dus kwam Max Verstappen niet verder dan de zesde plaats. Zijn slechtste resultaat van het seizoen. Dit weekend reist men af naar Azerbeidzjan naar het Baku City Circuit. Een circuit wat de afgelopen jaren juist erg goed was voor Red Bull, echter dit jaar vreest men het bloedsnelle stratencircuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Volgens Helmut Marko ligt er dan ook een hoger doel voor Red Bull in Bakoe. Meestrijden om de overwinning is niet het belangrijkste zo vertelt de Oostenrijker in gesprek met Kleine Zeitung: "Als het voor ons optimaal gaat, is een podium misschien wel mogelijk. We moeten eindelijk de balans vinden met de auto, wat vooral belangrijk is in Baku omdat er nauwelijks uitloopgebieden zijn. Het zou beter moeten zijn dan in Monza, maar er zal pas echte vooruitgang zijn in Austin."

De druk wordt dus opgevoerd door Marko, die lijkt te beseffen dat McLaren serieus dichterbij begint te komen. Het gat in het constructeurskampioenschap is nog maar acht punten en ook bij coureurs begint Lando Norris in de buurt van Max Verstappen te komen. Op de vraag of dit Verstappens humeur zal beïnvloeden, reageert Marko resoluut: "Nee, want hij heeft gezien dat er nu naar hem wordt geluisterd en dat de problemen serieus worden genomen. Op dit moment is het afstellen van de auto nog een beetje een loterij, zeker voor Bakoe en Singapore.”

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull