Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko stipt merkwaardige valkuil van Albon aan: "Daarin is hij als Coulthard"

Alex Albon was één van de coureurs die niet slaagden naast Max Verstappen bij Red Bull. Red Bull-topman Helmut Marko heeft een idee waar dat aan zou hebben kunnen liggen.

Albon Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Max Verstappen heeft in zijn tijd bij Red Bull al verschillende teamgenoten gehad die niet opgewassen waren tegen de Nederlander. Nadat Ricciardo in 2019 de Oostenrijkse renstal verliet voor Renault, promoveerde Red Bull-talent Pierre Gasly naar het grote Red Bull. Maar al snel bleek dat de Fransman ondermaats presteerde en werd hij halverwege het seizoen al vervangen door Alex Albon, die op dat moment nog maar een half jaar in de Formule 1 reed.

Ook de Brit bleek nog niet goed genoeg te zijn om naast Max Verstappen te rijden en dus werd hij vervangen door Sergio Perez, waardoor Albon in 2021 zonder F1-zitje zat. Red Bull-topman Helmut Marko, die Albon al kent sinds de kartjaren, stipt een zwakte van Albon aan.

"Alex is super snel, maar ik vraag me of hij te aardig is", vertelt Marko in het magazine Red Bulletin. "Hij is een beetje als David Coulthard; iedereen vindt hem aardig, maar hij was uiteindelijk niet hard genoeg."

Deed Hamilton Albon's carrière breken?

Alex Albon was in zijn tijd bij Red Bull enkele keren dicht bij een podium en zelfs een overwinning, maar dit werd hem tweemaal ontzegd door incidenten met Lewis Hamilton. Ook deze tegenslagen hebben volgens Marko invloed gehad op de prestaties van de Brit.

"Lewis Hamilton heeft zijn carrière niet verwoest, maar het zat hem wel in de weg. Hij reed op P2 in Brazilië in 2019 toen Hamilton hem van de baan tikte. Op de Red Bull Ring in 2020 wilde Alex hem inhalen via de buitenkant, maar toen werd toen de grindbak in geduwd."

"Hij had die race kunnen winnen, maar eindigde met lege handen. Het duurde lang voordat hij dat verwerkt had."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"