Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko stipt verbeterpunten aan binnen Red Bull

Red Bull heeft een topseizoen achter de rug, maar met winnen zijn ze natuurlijk nog niet klaar. Helmut Marko ziet wat verbeterpunten en heeft een duidelijk doel voor de komende jaren.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Het was naast een topjaar ook een emotioneel jaar voor Red Bull vanwege het overlijden van oprichter Dietrich Mateschitz. De toekomst van het Formule 1-team is echter verzekerd en adviseur Helmut Marko wil vol gas vooruit. In gesprek met Bild zijn er duidelijke doelen voor het team, dat volgens hem nog jarenlang actief blijft in de koningsklasse.

"We maken ons totaal geen zorgen over de toekomst van het team. Ons succes spreekt voor zich. Men hoeft geen zorgen te hebben dat we verdwijnen uit de Formule 1 in de nabije toekomst. We zijn nog lang niet klaar met onze missie: meer races en titels winnen."

Wat kan er beter bij Red Bull?

Hoewel de Oostenrijkse renstal het Formule 1-seizoen van 2022 heeft afgesloten met zeventien overwinningen, kan het volgens Marko nog altijd beter. "We willen een soortgelijk dominant jaar in 2023. Zelfs al is het lastig, er is altijd ruimte voor verbetering."

"Bijvoorbeeld bij de betrouwbaarheid. We hadden drie uitvalbeurten in de eerste drie races door een technisch defect. En in Brazilië was de set-up niet goed. We hadden een exceptioneel seizoen, maar het was niet perfect", aldus de adviseur van Red Bull.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?