Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko trekt bijzondere Verstappen-vergelijking: "Ze rapen elk nootje op"

Max Verstappen hield Lando Norris knap achter zich tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Helmut Marko vergelijkt zijn coureur met een eekhoorn.

Verstappen Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aan het einde van de Grand Prix van de Verenigde Staten vochten Max Verstappen en Lando Norris een verbeten duel om de derde plaats uit. De Nederlander hield zijn titelrivaal rondenlang achter zich, totdat Norris toch een inhaalactie plaatste. De McLaren-coureur pakte echter een positie buiten de baan en kreeg een straf van vijf seconden. Helmut Marko heeft een bijzondere vergelijking in petto om de kwaliteiten van Verstappen toe te lichten.

"Max is een beetje zoals een eekhoorn", stelt Marko tegenover De Telegraaf. "Elk nootje dat ze zien liggen, rapen ze op. Als het om WK-punten gaat, heeft Max diezelfde filosofie. Hij heeft de ervaring en dat hebben wij als team ook. In 2009 hadden wij bijvoorbeeld ook de snelste auto en de snelste coureur, maar we wonnen de titel niet. We deden veel dingen verkeerd. Duidelijk is nu dat Max nog steeds de beste is. Hij is mentaal heel sterk. Ik zal hem wat dat betreft niet meer vergelijken met andere coureurs…"

Marko verwijst zo naar zijn eerdere uitspraken over Norris, die mentale zwaktes zou hebben volgens de Red Bull-adviseur. Over Verstappen zijn er in ieder geval geen twijfels. "Max heeft gereden als een kampioen. Het is ongelooflijk wat hij deed. Onder deze druk geen fouten maken, terwijl zijn banden er bijna aan waren. De auto had niet de snelheid die we de dag ervoor hadden, maar we kijken naar één ding: het kampioenschap."

Red Bull moet nog wel verbeteren, ziet Marko. "We moeten kijken waar het aan lag, Max had veel last van onderstuur. Het zit zo dicht bij elkaar. Ik denk dat Ferrari, Mercedes, McLaren en wij elkaar zo weinig toegeven dat het draait om het type circuit en de vorm van de dag. Elk team kan winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Voormalig F1-coureur duidt terechte straf Norris: "Dat gaat niet gebeuren met Verstappen"