Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Marko treurt om vertrek Newey: "Groot verlies voor Red Bull"

Het aangekondigde vertrek van Adrian Newey bij Red Bull is hét nieuws waar in aanloop naar de GP van Miami over gepraat wordt. Adviseur Helmut Marko heeft lang met de Brit samengewerkt en betreurt het dat daar nu een einde aan gaat komen.

Marko Newey Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het duurt nog even, begin 2025, voordat Adrian Newey de deur definitief achter zich dichttrekt bij Red Bull. Wel is het zo dat de man die de wagens heeft ontworpen waarmee Sebastian Vettel en Max Verstappen wereldkampioen werden vanaf nu veel minder betrokken zal zijn bij het F1-team. Een einde van een tijdperk breekt aan, want Newey was vanaf de oprichting van Red Bull een van de belangrijkste pijlers van het team.

Red Bull-adviseur Helmut Marko is een van die andere pijlers en de Oostenrijker baalt zichtbaar van het vertrek van Newey. "Dit is natuurlijk een groot verlies voor Red Bull Racing. Hij was misschien niet altijd betrokken bij de dagelijkse gang van zaken, hij lette misschien niet op elk detail, elk schroefje, maar hij was wel degene die de complexe kennis van aerodynamica en mechanische grip van de hele auto onder controle had. Bovendien hebben zijn grote successen hem tot een legende gemaakt", spreekt Marko lovende woorden over Newey tegen de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Hoewel Marko ook denkt dat de toekomst gewaarborgd is bij Red Bull, is het moeilijk om het vertrek van Newey op te vangen. "We hebben de afgelopen jaren een jong ingenieursteam opgebouwd, dus we zijn zeer goed gepositioneerd. Maar in 2026 komt er natuurlijk een nieuw reglement. Wanneer er in het verleden zo'n reglement kwam, was het meestal Adrian die het als eerste optimaal begreep."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training