Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko twijfelt aan F1-kalender 2024: "Eerst maar eens zien of alle races doorgaan"

In 2024 staan er 24 Grand Prix-weekenden op het programma. Red Bull-adviseur Helmut Marko twijfelt of ze allemaal doorgaan en wijst naar afgelopen seizoen.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het maakte de laatste tijd veel tongen los: hoeveel races kunnen er maximaal verreden worden in een seizoen? Oorspronkelijk zou het wereldkampioenschap dit jaar in 23 Grand Prix-weekenden worden beslist, totdat de race in Imola werd afgelast vanwege verwoestende overstromingen. In 2024 doet de Formule 1 er nog een schepje bovenop, want met de terugkeer van China en Imola staan er maar liefst 24 races ingepland. Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet het nog niet zo één, twee, drie gebeuren.

"Laten we eerst maar eens zien of alle 24 races daadwerkelijk doorgaan", vertelt Marko tegen OE24. "Zoals jullie weten is Imola dit jaar afgelast vanwege de natuurramp. Als ik kijk naar hoe het er in de wereld aan toe gaat, moet je heel optimistisch zijn wil je stellen dat alles door kan gaan zoals gepland."

Marko fit genoeg om 24 races af te werken

Maar hoe lang gaan we de 80-jarige Oostenrijker nog in de Formule 1 zien? Marko heeft een contract bij Red Bull tot eind 2024. "Over het algemeen bespreken we na het seizoen wat ik ga doen. Dat is een gebruikelijke gang van zaken, want tot nu toe hebben we altijd na het seizoen met elkaar gesproken."

Het nieuwe seizoen gaat op zaterdag 2 maart van start met de Grand Prix van Bahrein. Marko stelt topfit te zijn en geen last te hebben van de vroege start en drukke planning. "Als we een wereldkampioenschap hebben met zoveel races, moeten we met dit schema leven. Anders is het programma nog voller. Ik heb er in ieder geval de kracht voor. In Las Vegas (waar de tweede vrije training tot vier uur 's nachts plaatselijke tijd duurde, red.) was ik verbazingwekkend goed in vorm en in een betere stemming dan de meeste anderen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld