Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko twijfelt over Grand Prix van Turkije: "Maar die circuits zijn in het voordeel van Red Bull"

Het gaat erom spannen. De komende tien weken wordt beslist wie er de Formule 1-kampioen wordt van 2021. Wordt het Max Verstappen, of Lewis Hamilton? Helmut Marko blikt vooruit.

Verstappen Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts

Al het hele seizoen lang wisselt het momentum in de Formule 1 van Red Bull naar Mercedes en weer terug. De afgelopen race was een prooi voor Lewis Hamilton, terwijl ook Max Verstappen een bijzonder goed resultaat boekte. Daardoor viel de schade voor Red Bull mee na twee raceweekenden die op papier voor Mercedes zouden zijn.

Er zijn inmiddels nog zeven races te gaan en volgens Marko gaat het er enorm om spannen, zo vertelt hij in gesprek met Auto Motor und Sport. Rusland was de laatste baan waar Mercedes overduidelijk beter zal zijn, denkt hij. Dat komt mede door het lange rechte stuk. "Hoe langer, hoe meer tijd we verliezen op hen. Van het begin tot het einde van het rechte stuk."

Mercedes accelereert namelijk sneller en ook aan het einde van het rechte stuk profiteren ze langer van het vermogen uit de hybride onderdelen. Dat was dit seizoen al eens anders, maar Mercedes heeft de boel weer op de rit gekregen, nadat Honda een periode de overhand had.

Alhoewel er geen circuits meer lijken te komen die duidelijk in het voordeel van een specifiek team zijn, zijn er nog wel wat vraagtekens. Aankomend weekend bijvoorbeeld, als het Formule 1-circus in Turkije neerstrijkt. Vorig jaar keerde men daar voor het eerst sinds 2011 weer terug, maar waren de omstandigheden slecht. Daarom is het lastig in te schatten of de uitslag destijds representatief was.

Marko weet dat ook, zo vertelt hij. "Het hangt af per circuit welk team het beste chassis heeft. Het wordt lastig om in te schatten wie er in Turkije de overhand zal hebben", aldus de Red Bull-adviseur. Daarna komen er echter enkele circuits die op papier duidelijk in het voordeel van Red Bull zijn, denkt hij.

"Na Turkije, zijn er drie circuits die ons goed liggen. Austin, Mexico en Brazilië", voorspelt Marko. Vooral in Mexico en Brazilië was Verstappen al heel succesvol, terwijl hij in Austin altijd sterk voor de dag kwam. Ook Christian Horner denkt hetzelfde. "We zijn in Brazilië en Mexico altijd sterk geweest."

Later komen er nog twee onbekende circuits, in Qatar en Saoedi-Arabië. "Daar weten we helemaal niets over. Niets over Qatar, niets over Jeddah", aldus Horner.

Ook interessant:

Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken kan doen als hij van Mercedes' motorproblemen kan profiteren. Beluister de podcast hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak