Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen

Max Verstappen kreeg tijdens de Grand Prix van Mexico twee straffen van tien seconden. Hoe denkt Helmut Marko daarover?

Verstappen Norris race Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had de schijnwerpers aardig op zich gericht tijdens de GP van Mexico. In zijn gevecht met Lando Norris kreeg hij maar liefst twee keer een straf van tien seconden. Verstappen duwde Lando Norris van de baan in bocht vier, om vervolgens in bocht acht de baan te verlaten en een voordeel te behalen.

Hoe kijkt Helmut Marko naar de straffen voor Verstappen? "De straffen waren zeer, zeer streng. Ik denk dat dat een overdreven reactie was op wat er in Austin gebeurde", zo stelt Marko tegenover Sky DE. "Je hebt vijf seconden en je hebt tien seconden, maar nu hadden we twee keer tien seconden en dat vind ik erg hard."

Marko blikt ook terug op de race. "Het was helaas erg ontnuchterend. We waren met de beide bandencompounds niet bepaald competitief en de bandenslijtage was ook hoger dan bij onze concurrenten. En dat komt misschien deels omdat we vrijdag niet hebben kunnen rijden, maar toch. Het verschil was heel erg groot."

De adviseur vervolgt: "We kwamen qua snelheid niet in de buurt van Ferrari, noch met de medium als met de harde band. En als je vooral aan het einde naar de tijden van Norris keek, was dat ongelofelijk."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko velt duidelijk oordeel over straffen Verstappen